Uçan adam

100 metreyi 41 adımda koşan Usain Bolt, kanatlandı! Jet hızıyla koşan sporcunun, Satürn'ün uydusu Titan'da uçabileceği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2014 Güncelleme 05 Mart 2014, 01:06
Uçan adam

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en hızlı adamı olarak kabul edilen Jamaikalı atlet Usain Bolt, havalandı. Bilim dünyası, "rüzgarın oğlunun" uçabileceğini açıkladı. 27 yaşındaki atlet, Jamaika'da yoksulluk içinde doğdu. İdmanlarını tarlada yaptı. Çok çalışarak dünyanın en hızlı ismi haline geldi. 3 olimpiyat madalyasının sahibi oldu. Sporcu, 100 metrelik mesafeyi 41 adımda geçerek bir rekora imza attı. Çıktığı her karşılaşmada "Yine uçtu" dedirten Bolt, bilim adamlarını bile şaşırttı. Leicester Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü öğrencileri, yıldız atletle ilgili şaşırtıcı bir açıklama yaptı. En yüksek hızına 12.27 m/s ulaşan Bolt'un uçuş kıyafetleri giyerek Satürn'ün bilinen tek uydusu Titan'da koşarak havalanabileceğini ve uçabileceğini iddia etti. Yani Usain Bolt, teorik olarak itici güç olmadan uçabilecek. Atmosferi olduğu bilinen tek doğal uydu Titan'da, yüzey basıncının dünyadakine oranla yüzde 50 fazla olduğunu tespit eden öğrenciler, Bolt'un havalanmak için gerekli olan hızını da belirledi. Normal bir uçuş kıyafeti ile havalanabilmek için yaklaşık hızın 11 m/s olması gerekiyor.

ŞAMPİYON DİYETİ
Hız sınırını aşan Usain Bolt, dengeli beslenmeye özen gösteriyor. Rekortmen atlet, bir uzman kontrolünde besleniyor. Kahvaltıda, patates, kızarmış yeşil muz ve balık salatası yiyor. Öğlen yemeğinde domuz ya da sığır eti ve tavuk nuggets tercih ediyor. Usain Bolt akşam yemeğinde ise ızgara biftek ve salata yiyerek gününü tamamlıyor. Tatlı yememeye dikkat eten rekortmen atlet, asitli içeceklerden uzak duruyor.

Jamaikalı atlet Usain Bolt, 1.95 boyu ve 94 kilo ağırlığıyla rekora koşuyor. Olimpiyatlarda rakiplerini açık arayla geçerek adını spor tarihine altın harflerle yazıyor. Kimsenin hızına yetişemediği sporcunun, Dünya'ya 1.5 milyar kilometre uzaklıktaki Satürn'ün en büyük uydusu Titan'da koşarak havalanabileceği belirtiliyor.