Gelin ağladı sıra hırsızlarda

Fotoğraf çektiren gelin ve damadın altınlarını çalan hırsızlar hakkında dava acıldı. 15 bin TL'lik takıları 2 bin 400 TL'ye sattıklarını itiraf eden 4 kişi hakkında 8'er yıla kadar hapis istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2013 Güncelleme 26 Kasım 2013, 02:13
Gelin ağladı sıra hırsızlarda

İÇİNDEKİLER

Adana Kozan'da bir markette yöneticilik yapan Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25) 3 Kasım günü düğün öncesi hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Gelin ve damat Merkez Park'ta fotoğraf çektirirken, hırsızlar yol kenarında park halindeki gelin arabasının camını kırıp, içinde 15 bin liralık altın takı bulunan çantayı aldı. Talihsiz gelin uzun süre gözyaşı dökerken, tören de buruk geçti.

2'Sİ TUTUKLANDI
Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, hırsızların, çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan Reşit Çolak, Mehmet Albayrak (26), Uğur Karakoyun (25) ve Ümit Ekici (24) olduğunu belirledi. Zanlılar saklandıkları evlerde yakalandı. Aracı kullandığı belirlenen Reşit Çolak ile olaya adı karışan Ümit Ekici tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Mehmet Albayrak ile Uğur Karakoyun tutuklandı.

BOZDURMUŞLAR
Tutuklanan şüphelilerden Mehmet Albayrak'ın, "Altınları sakladım yerini savcıya söyleyeceğim" iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler daha sonra ifadelerinde altınları bir kuyumcuya 2 bin 400 liraya sattıklarını, parayı da aralarında paylaştıklarını itiraf etti.

DAVA AÇILDI
Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede aracı Reşit Çolak'ın kullandığını belirterek, iddianamede şu görüşlere yer verdi: "Zanlılar, camı karıp ziynet eşyaları, nüfus cüzdanları ve 500 lira nakit paranın bulunduğu çantayı çaldı." 2'si tutuklu 4 kişi hakkında "Kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, mala zarar verme" suçlarından 2 yıldan 8'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Nazan ERDEM