Hukuk YÖK

Haliç Üniversitesi'nde 2. skandal perdesi aralandı. YÖK'ün, Prof. Dr. Artan'ın göreve dönüş yazısını yazmadığı için suç işlediği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2013 Güncelleme 01 Ekim 2013, 04:08
Hukuk YÖK

İÇİNDEKİLER

Haliç Üniversitesi'ndeki skandallar zinciri, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) kadar dayandı. Hukukçular, YÖK'ün üniversiteye Prof. Dr. Sinan Artan'ın göreve iade yazısını yazmayarak, suç işlediğini söyledi. Her şey, Haliç Üniversitesi'nin 6 milyon lirasını usulsüz harcadığı iddia edilen Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu'nun görevden alınmasıyla start aldı. Mütevelli Heyet Başkanlığı'na Prof. Dr. Sinan Artan getirildi. YÖK ise Prof. Dr. Artan'ı hukuksuz bir şekilde Eylül 2012'de görevden aldı. Ankara 11. İdare Mahkemesi, YÖK'ün aldığı kararın hukuka aykırı olduğuna ve Artan'ın göreve iadesine karar verdi.

'HAPİS CEZASI GEREKTİRİR'
Mahkeme kararı, Haziran 2013'te YÖK'e ulaştı. Ancak kurum, aradan 80 gün geçmesine rağmen üniversiteye Prof. Dr. Artan için göreve dönüş yazısı yazmadı. Hukukçu Güven Şık, YÖK'ün görevi ihmal suçu işlediğini söyledi. Şık, "YÖK, Prof. Dr. Sinan Artan'ı mahkeme kararını hiçe sayarak göreve iade etmediği için disiplin suçu işlemektedir. Bu TCK'nın 257. maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma ve ihmaldir. Bu da yargı kararına uyulmadığı için ertelenemez hapis cezası gerektirir" dedi.


MEVLÜT YÜKSEL