Sondip!

Alkolde yeni dönem bugün başlayacak. Saat 22.00'den sonra içki satılmayacak. Market veya tekel bayileri, alkollü ürünleri görünür şekilde sergileyemeyecek. İçki stadyumun yanına bile giremeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2013 Güncelleme 09 Eylül 2013, 02:34
Sondip!

İÇİNDEKİLER

Alkol satışını yenileyen düzenleme bugün başlıyor. İşte yeni dönem: Market veya tekel bayileri, alkol içeren ürünleri halkın göreceği şekilde sergileyemeyecek. İçki dolapları ise işletmelerin kuytu bölümlerine konulacak. İçki markalı tabelalar en geç bir yıl içinde tamamen kaldırılacak. İçki satışı yapılan yerler ile eğitim kurumları, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Stadyum ve spor salonları, pastane, kıraathane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak. 18 yaşın altındakilere içki satışı yapılamayacak. Reşit olmayanlar alkollü içkilerin üretim, pazarlama ve satışında çalışamayacak. Dizi, film ve kliplerde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Ayrıca alkolü özendirecek reklamlar da yapılmayacak. Ayrıca festivaller ile geziler de yasak kapsamında olacak.

ARABADA SİGARA İÇMEK YASAK
Otomatik satış makinalarından içki alınamayacak. Sigaralarda olduğu gibi içki şişeleri ve ambalajlarının üzerinde "alkol dostunuz değildir, sağlığa zararlıdır" ibaresi yazılacak. Park, bahçe, piknik alanı, sahil, mesire yerleri, bank ve sokaklarda alkollü içki tüketimi yasak olacak.
Karayolları ve şehiriçi yollardaki tesislerde içki satılamayacak.
Sürücü koltuğunda da artık sigara içilemeyecek. İçenler cezayı ödeyecek.

ÜFLEMEYENE 2 BİN TL
Trafik kontrolünde 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu saptananlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Alkolmetreyi üflemeyene ise 2 bin TL para cezası kesilip, ehliyetlerine de 2 yıl el konulacak.

***

POLİS MAGAZİN İZLEYECEK!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik denetiminde ilginç bir uygulamayı hayata geçiriyor. Polis, magazin programlarda milyonların yakından izlediği şarkıcı, oyuncu gibi ünlülerin kameralara yansıyan trafik ihlallerini inceleyecek. Hatalar ilgili trafik birimine bildirilerek. Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca işlem yapılması istenecek.

Alper SANCAR