Sakız'dan suikast çıktı

Sakız Adası açıklarındaki botta 2 lav silahı, 2 anti tank mayını, 4 el bombası ve 2 hazır bomba ve silahlar çıktı. Bottaki iki DHKP-C üyesi ise Türkiye'de çok önemli bir isme suikast düzenleyecekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2013 Güncelleme 01 Ağustos 2013, 02:09
Sakız’dan suikast çıktı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da geçen mart ayında Adalet Bakanlığı'na bombalı, AK Parti Genel Merkez Binası'na ise lav silahı ile saldırı düzenlenmişti. Bombalı saldırıyı DHKP-C'li Hasan Biber'in, lav silahlı saldırıyı ise Mehmet Yayla'nın düzenlediği tespit edilmişti. MİT ve emniyet istihbaratı Biber ve Yayla'nın Ege Denizi üzerinden Türkiye'ye gelerek eylem yapacağı bilgisini edinerek durumu Yunan güvenlik birimlerine bildirdi.

500 EURO'YA GEÇİŞ
Bu kapsamda Yunan polisinin durdurduğu botta 2'si Türk 2'si Yunan 4 kişinin kimlik kontrolleri yapıldı. Botun Yunan kaptanı, Türk kıyısına geçmek için 500 euro aldığını ve yanındaki Türkler'in kim olduğunu bilmediğini söyledi. Bottaki 2 Türk'ün Yayla ve Biber olduğu anlaşıldı. Biber ve Yayla'nın bulunduğu botta 2 lav silahı, 2 anti tank mayını, 4 el bombası, 2 zaman ayarlı bomba, 2 tabanca ve 190 mermi bulundu.

EN BÜYÜK SALDIRI
Yunan polisi, Atina'da 11, Selanik'te 3 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 2'sinin tutuklandığını açıkladı. Yunan polisi tutuklanan kişilerin "silah ve harp malzemesi ile patlayıcı madde taşıma ve bomba mekanizmaları kurma" gibi ağır suç ve terör eylemlerine teşebbüs suçlarıyla Sakız Adası savcılığına sevk edildiklerini açıkladı. İstihbarat yetkilileri, botta ele geçirilen 4 lav silahı ve 2 anti tank mayından hareketle, örgüt lideri Hüseyin Fevzi Tekin'in emri ile çok iyi korunan veya zırhlı bir noktanın hedef alınmış olabileceğini belirtti. "Bu malzemeler, DHKP-C'nin tarihinin en büyük saldırısı için hazırlıkta olduğunu gösteriyor" dedi. İddiaya göre; muhtemel hedef TBMM, ABD Büyükelçiliği ve 5 Ağustos'ta son duruşması yapılacak Ergenekon davasında toplanacak gruplardı ve bu saldırıda çok önemli bir suikast gerçekleşecekti.

YAYLA KARDEŞLER
ABD'nin terörist listesine aldığı Mehmet Yayla'nın ağabeyi Bulut Yayla, "ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı organize etme" suçlamasıyla Yunanistan'dan Türkiye'ye gelirken yakalanmıştı. Kardeşi Şafak Yayla ise DHKP-C'ye yönelik operasyonda yakalanıp tutuklandı.

8 KESK ÜYESİNE TAHLİYE KARARI
DHKP-C operasyonu kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınıp şubat ayında tutuklanan 8 kişinin tutukluluk durumlarını değerlendiren hakim adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Tahliyesine karar verilen isimler şöyle: KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile Arzu Koluaçık, Acun Karadağ, Gülcan Kalkan, Salih Baydemir, Dinçer Öztürk, Abidin Sırma ve Mehmet Toğan.

UFUK KÖROĞLU