Ma'gaz'in!

Samsun'da üniversiteliler birbirine girdi. Polis biber gazını siper etti. Ancak müdahaleden önce öğrencilere şöyle seslendi: Aranızda şeker, astım ve tansiyon hastası olan varsa hemen kenara çekilsin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2013 Güncelleme 13 Nisan 2013, 02:24
Ma’gaz’in!

İÇİNDEKİLER

Toplumsal olayların tuzu biberiydi. Gösterilerden eksilmedi. Ancak biber gazı, Samsun'da şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde ikram edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) önceki gün bir grup öğrenci, "Türksüz Anadolu ve Türksüz Anayasa İstemiyoruz" başlığı altında bir imza kampanyası başlattı. Bunun için pankant asıp stant açtı.

SAVAŞ MEYDANI GİBİ...
Tam da bu sırada 40 kişilik karşıt görüşlü öğrenci, stanta saldırdı. Öğrenciler arasındaki kavga kısa sürede büyüdü. İki grup karşılıklı slogan ve taş atmaya başladı. Bazı öğrenciler yaralandı. Olay yerine çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis dağılmaları konusunda megafonla öğrencileri uyardı.

UYARI İŞE YARAMADI
Grup dağılmayınca Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Güvenç Erdoğan megafonla, "İçinizde astım ve şeker hastası, tansiyonu ve kalbi olanlar kenara çekilsin" diye anons yaptı. Öğrencilerden bazıları "Niye, diğerlerine ne yapacaksınız" diye seslendi. Polis, grup dağılmayınca biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 42 öğrenci gözaltına alındı. Gazdan etkilenenler hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan 12'si kız 42 öğrenci, savcını talimatıyla serbest bırakıldı.


MURAT ALHAN