Kaptan-ı derya

Fethi Çalık 'TMSF'nin Celal Sadıkoğlu'na komisyonla yat sattırdığını' söyledi. Sadıkoğlu'nun ilginç ilişkileri dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2013 Güncelleme 12 Nisan 2013, 00:00
Kaptan-ı derya

İÇİNDEKİLER

TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık'ın yat satışlarında aracı olarak komisyon alan Levent Yatçılık'ın sahibi Celal Levent Sadıkoğlu kimdir? Koç Holding'in patronu Rahmi Koç'un 3 oğlunun annesi olan, eski eşi Çiğdem Meseretçioğlu İzmir'in çok zengin ailelerinden sanayici ve armatör Avni Nuri Meserretçioğlu ile eşi Suat Hanım'ın kızıdır. İzmir Kemeraltı Polis Karakolu'nun karşısındaki Meserret Oteli bu ailenindir. Çiğdem Hanım; Rahmi Koç'tan sonra Sedat Simavi'nin oğlu, Erol Simavi'nin ağabeyi ve zamanında Günaydın'ın da sahibi olan Haldun Simavi'yle evlendi. Suat Meserretçioğlu, merhum Armatör Kemal Sadıkoğlu'nun kız kardeşi. Sadıkoğlu Ailesi, Trabzonlu Gemici Sadıkzade Ailesi'nin devamıdır.

VAPURCULUKLA BAŞLADILAR
Kemal Sadıkoğlu'nun bir oğlu Savarona'nın sahibi olarak da tanınan, bir dönem Irak'ta kaçırılan Kahraman Sadıkoğlu'dur. Diğer oğlu da Celal Levent Sadıkoğlu'dur. Kardeşi Celal Bey de, Savarona'nın diğer ortağıdır. Suat Hayri Ürgüplü'nün bakan olduğu dönemde, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Yüce Divan'da yargılanmasına sebep olan usulsüz kereste alımı meselesindeki kereste fabrikası Rıza ve Aslan Sadıkoğlu kardeşlerindir. Aslan Sadıkoğlu, Kemal Sadıkoğlu'nun babası, Rıza Bey ise amcasıdır. Bu kardeşler asıl olarak 50'li yıllarda "Rıza ve Aslan Sadıkoğlu Vapurculuk" şirketiyle ismini duyurmuştu. Celal Sadıkoğlu'nun Aslan Kaptan isimli gemisinin ismi dedesinden gelmekte. 1979'da Boğaz'da patlayan Rumen Tankeri Indepenta'nın söküm işlerini alan Gemi Söküm A.Ş.'nin Başkanı da Celal Sadıkoğlu'dur. Londra'da bir ameliyat esnasında 1964'te vefat eden Kemal Sadıkoğlu'nun kızlarından Varlık Hanım, Alp Yalman'la; Berna Hanım, Bosfor'un sahibi merhum Feyyaz Tokar'la; Rabia Hanım, Çapamarka'nın sahiplerinden Nuri Çapa'nın oğlu BJK'nin ünlü futbolcusu Vecdi Çapa'yla; Esin Hanım ise en son Milliyet'te yazan merhum Gazeteci Yılmaz Çetiner'le evlenmiştir. Meserretçioğlu çiftinin Çiğdem Hanım'ın dışındaki diğer iki çocuğundan biri olan Güldem Hanım, İpragaz'ın sahibi Yücel Kurttepeli'yle evlenmiş. Erkek kardeşleri Aslan Nuri Meserretçioğlu, Yanmar'ın sahibi Aygen Hanım'la evli.


TAYFUN ER