Dayan evlat

Almanya'da yanan anne ve 7 yavrusu için dün gurbette tören düzenlendi. Tabutlar sıra sıra dizildi. Gözyaşları sılanın acısıyla birleşti. Ailesini kaybeden Halil'in yüreği ise yangın yeriydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2013 Güncelleme 13 Mart 2013, 03:27
Dayan evlat

İÇİNDEKİLER

Gözyaşları önce gurbete aktı. Almanya'nın Backnang kentindeki çıkan yangında ölen anne ve 7 çocuğu dün anavatana uğurlandı. Anne Nazlı Özcan (45) ile 7 yavrusunun tabutu, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüb Sultan Camisi'ndeki musalla taşlarına sıra sıra dizildi. Tabutların üzerine Türk bayrağıyla birlikte Alman bayrağı da serildi.

BAKANLAR DA KATILDI
Törende üç ayrı cenaze namazı kılındı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda gurbetçi namazda saf tuttu. Törende gözler yangından kurtulan dayı Murat Özcan, anneanne Hatice Özcan ve çocuklardan İbrahim'e odaklandı. Ama biri vardı ki herkesi ağlattı. O da Nazlı Özcan'ın ilk eşinden olan oğlu Halil Oruç'tu. Tören boyunca Bakan Bozdağ'ın yanında yer alan Halil, daha fazla dayanamadı. Kardeşleri ve annesinin tabutları önünde gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından cenazeler özel uçakla dün akşam İstanbul'a getirildi.

TÜRKİYE'DE 2. OTOPSİ
Öte yandan ailenin yakınları ikinci otopsi istedi. Böylelikle cenazelerin önce İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'na götürülmesi kararlaştırıldı. Cenazeler otopsinin ardından Afyon'a gönderilecek. Yan yana defnedilecek.

'ŞÜPHEYE YER YOK'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, facianın sebebinin şüpheye yer bırakılmadan açıklanmasını istedi. Bozdağ, "Bu acı sadece Özcan ailesinin acısı değil, 76 milyonun acısıdır. 76 milyonun yüreği yanıyor. Dileriz kundaklama ya da herhangi bir ırkçı saldırı olmamıştır" diye konuştu.

KÜLLENMEYEN ANILAR
Almanya'daki facia geçmişe götürdü. Buna göre son 31 yılda Türkler'e saldırı düzenlendi. 45 Türk hayatını kaybetti. Yüzlerce ev, işyeri, cami ve dernek zarar gördü. İlk saldırı, Wolfenbuettel'de 22 Kasım 1982'de meydana geldi. Kundaklama sonucu çıkan yangından bir Türk anne ile 3 çocuğu öldü.


Cevdet ÖZDEMİR - Deniz DERİN