Kansere keçi boynuzu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2012 Güncelleme 12 Kasım 2012, 00:00
Kansere keçi boynuzu

İÇİNDEKİLER

SIRA DIŞI AĞRILARA DİKKAT
Doktorlar normal ağrı kesicilerin çare olmadığı, sıcak duş ya da vücuttaki giysinin bile acıya neden olduğu sıra dışı ağrıların, omurilik ve çevresel sinirlerde hasarın habercisi olabileceği bildirildi. Uzmanlara göre sinir kökenli bu ağrıların tedavisinde sara ve depresyon ilaçları kullanmak gerekiyor.

BEYİN İÇİN BAL KABAĞI
Kış aylarında yoğun rağbet gören ürünlerden bal kabağı, lezzetinin yanı sıra pek çok hastalığa da iyi gelen bir besin. Bal kabağının hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besin olduğunu belirten uzmanlar, kabağın mide için de faydalı olduğunu vurguluyor.

HER GÜN 5 DAL DEREOTU
Her gün 5 dal deretou tüketmek uzmanlar tarafından şiddetle öneriliyor. Araştırmalara göre dereotu sindirimi kolaylaştırır, ağrı kesici özellik gösterir, kansere karşı korur, adet kanamasını düzenler, diş ve diş etlerini korur ve sindirimi hızlandırmasıyla zayıflamaya yardımcı olur.

EGZERSİZ KARIN DOYURUR
ABD'li araştırmacılar günde 45 dakika yürüyüş yapan birinin normalden daha az besin ihtiyacı hissettiğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre 12 hafta spor yapan bireylerin değerlendirmesinde, bireylerin spor yapmadıkları zamana göre daha az açlık hissettiği ortaya koyuldu.

MİKROP KIRICI DAĞ KEKİĞİ
Doktorlar dağ kekiğinin mikrobu kırmakta çok etkili olduğunu söylüyor. Kekikte bulunan thymol maddesi solunum yolu ile gelen mikropları atıyor. Dağ kekiği ayrıca yorgunluk, düşük tansiyon, nefes darlığı, ve kan dolaşım bozukluğuna da iyi geliyor.

ELMA GİBİ OLMAYIN
Uzmanlar, özellikle karın çevresinde yağlanmayla kendisini gösteren, erkek tipi de denilen elma tipi obezitenin, kanser, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini artırdığını bildirdi. Doktorlar elma tipi obezitenin, armut tipi obeziteye göre daha tehlikeli olduğunu vurguluyor.

KANSERE KEÇİ BOYNUZU
Keçi
boynuzunun sağlıklı ve dengeli beslenmede çok önemli olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Çok düşük oranda yağ içeren ama insanı uzun zaman tok tutan keçiboynuzu hem akciğer kanserinin hem de iktidarsızlığın bir numaralı ilaçlarından olarak gösteriliyor.

SARIŞINLAR TEHLİKE ALTINDA
Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, genellikle kadınlarda 45 yaşından sonra menopoz devresi ile görülüyor. Araştırmalar ise sarışın, uzun boylu ve beyaz tenli kadınların daha fazla osteoporoz riski taşıdığını gösteriyor.

SOĞUĞA KARŞI PEKMEZ
Soğukların bastırdığı günlerde uzmanlar sofralarda pekmezin olmasını söylüyor. Araştırmalara göre pekmez hastalıklarla savaşan antioksidan, vitamin ve mineraller içerir. Üzüm pekmezi, kansızlığa iyi gelir. Vücuda bol enerji verir ve bağışıklığı artırır.