Olaya hakim değil

Lemi Gülman'a tazminat şoku. Ünlü iş adamı boşanma davasında kendisine 3,5 milyon lira tazminat ve 9 bin TL nafaka ceza veren hakimi 'Bu nasıl karar' diyerek reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2012 Güncelleme 04 Ekim 2012, 00:00
Olaya hakim değil

İÇİNDEKİLER

İşadamı Lemi Gülman, boşandığı 17 yıllık eşi Reyhan Gülman ile aralarında görülen 'mal paylaşımı' davasında reddi hakim talebinde bulundu. Süreç, Reyhan Gülman'ın yasak ilişkisi çıkan Lemi Gülman'a boşanma davası açmasıyla başladı. İstanbul 1. Aile Mahkemesi "Zina ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması" gerekçesiyle boşanma kararı verdi. Lemi Gülman'ı zina gerekçesiyle ağır kusurlu bulan mahkeme, toplam 3.5 milyon lira tazminata hükmetti. Reyhan Gülman'a ayda 9 bin lira, velayeti annede olan kızları Yasmin'e de 8 bin 500 lira nafaka kararı verdi. Mal paylaşımıyla ilgili dosya ise boşanma davasından ayrıldı.

HAKİM TARAFLI İDDİASI
Lemi Gülman, "Reyhan Gülman'ın ekonomik durumu çok iyi" diyerek kararı Yargıtay'a gönderdi. İstanbul 1. Aile Mahkemesi hakimi Fatma Akyüz için de taraflı olduğu iddiasıyla reddi hakim talebinde bulundu. Lemi Gülman "Hakim taraflı olduğu için mal paylaşımı davasını bakamaz" dedi. Mahkeme hakimi, dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi. Mahkeme dosyayı kabul ederse dava sil baştan görülecek.

Neslihan KESKİN