Sağol komutanım

Türkiye Bingöl'deki 10 şehidine ağladı. Geride ise kalleş saldırıdan yaralı kurtulan bir Mehmetçik'in ifadeleri kaldı: Komutanlarımız verdikleri emirlerle hayatımızı kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2012 Güncelleme 20 Eylül 2012, 01:01
Sağol komutanım

İÇİNDEKİLER

Kanla beslenen hainler Bingöl'ü adres belledi. İzinden dönen askerleri taşıyan konvoy, Bingöl- Muş Karayolu'nda saldırıya uğradı. 10 askerimiz şehit olurken 70 Mehmetçik de yaralandı. İşte o yaralı asker dün hastane odasında yaşadıklarını anlattı. Komutanların uyarısı sayesinde saldırının en az hasarla atlatıldığını açıkladı.

'KENDİMİZİ BOŞLUĞA ATTIK'
Yaralı Mehmetçik şunları söyledi: "Malatya'dan 3 araçlık konvoyla yola çıktık. Otobüslerde 35'er kişiydik. Her otobüste de 3 tane silahlı muhafız vardı. Yüksek tepelik yerde ateş altında kaldık. Önce roket attılar, sonra taradılar. Komutanlarımız hemen 'yere yatın' talimatını verdi. Otobüslerdeki muhafızlar teröristleri püskürttü. Komutanlarımız saldırı sırasında da sonrasında da söyledikleriyle hayatımızı kurtardı."

27 SİLAHLI ASKER KORUDU
Bu arada saldırıdan sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Bingöl'e gitti. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Diyarbakır Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada ise saldırının detayları ortaya çıktı. Buna göre hainler, 1 hafta önce arazide keşif yaptı. Ancak yolda mayın taraması yapıldığını görünce roketatarları kullandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 293 kişilik konvoyu, 27 silahlı askerin koruduğu belirtildi.

BAYBURT'UN HÜZÜN HANESİ
Bingöl'deki saldırı, Bayburt'u da yaktı. Şehit er İdris Karakaşoğlu'nun (21) acı haberi, Akşar beldesindeki evine tez ulaştı. Duvarları kerpiçten, çatısı sacdan olan evin içi, şehit eşi Sevda'nın feryatlarıyla yankılandı. Geride kalan ise şehidin askere gitmeden önce kerpiç duvara çizdiği Türk bayrağıydı.

DOĞU BLOĞU SİLAHI
Kanlı
saldırıda kullanılan roketlerin ilk incelemesi tamamlandı. Buna göre silahların, Doğu bloğu ülkelerinde üretilen anti tank mühimmatı olduğu belirlendi. Ayrıca roketlerin 30 cm.'lik çelik zırh, 60 cm.'lik beton ve 80 cm'lik taş duvarı deldiği ifade edildi.

KÖSTEBEK ULAŞIM!
Bingöl'deki saldırıdan sonra istihbarat birimleri de düğmeye bastı. Özellikle sevkıyatı yapan otobüs firmasının bilgi sızdırdığına yönelik şüpheler üzerinde yoğunlaşıldı. Bu kapsamda söz konusu sevkıyatta kullanılan otobüs şirketi takibe alındı. Olayla ilgili olarak iki kişi yakalandı.

İŞTE TERÖR!
Terör örgütü bu kez yatırımları hedef aldı. PKK'lılar önceki gece saat 19.30'da Ağrı Doğubeyazıt'ta yol yapımında çalışan işçilerin kaldığı şantiyeye saldırdı. 7 iş makinesi ile işçilerin kaldıkları barakaları ateşe verdi. Sonra da 11 işçi ile bir geçici köy korucusunu kaçırmak istedi. Bu sırada hainler bir işçiyi öldürdü.


Özgür CEBE-Hüseyin KAÇAR