Acının Sırrı

Sırrı Sakık, evlat acısı yaşadı. Oğlu Sidar, balkona çıktı. Babasına 'Seni çok üzdüm' dedikten sonra 5. kattan atladı. BDP'li vekil ise çaresiz kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2012 Güncelleme 16 Eylül 2012, 02:14
Acının Sırrı

İÇİNDEKİLER

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın ocağına ateş düştü. Oğlu Sidar Sakık (25), Ankara'daki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitiren Sidar, Sırrı Sakık'ın 3 oğlunun en küçüğü idi. Sidar Sakık, babasıyla birlikte, Çankaya'daki evin 5'inci katında yaşıyordu. BDP'li Sakık, önceki gece evinde Sırrı Süreyya Önder'i ağırladı. İkili sohbet ederken dışarıdan silah sesleri duyuldu. Hemen oğlunu arayan Sakık, "Evladım, dışarısı karışık, eve gel" dedi. Bir süre sonra da Önder, Sakık'ın evinden ayrıldı.

SEVGİLİSİYLE TARTIŞTI
Önder'in evden ayrılmasından kısa bir süre sonra saat 02.00'de Sidar Sakık eve döndü. Sırrı Sakık da uyumak üzere odasına geçti. Baba Sakık, oğlunun telefonda biriyle tartıştığını duydu. Sidar'ın kız arkadaşı ile tartıştığı öne sürüldü. Telefon konuşmasının ardından sinirlenen oğul Sakık, hava almak için balkona çıktı. Sırrı Sakık da yanına gitti ve oğlunun balkondan atlamak üzere olduğunu gördü. Sırrı Sakık, "Yapma oğlum" diye bağırdı ancak Sidar, "Baba ben seni çok üzdüm" diyerek kendisini boşluğa bıraktı. Sakık, ağır yaralı olarak Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BABA SAKIK: SON GÜNLERDE SIKINTILIYDI
Sırrı Sakık, Çankaya'da, arkadaşının ofisinde taziyeleri kabul etti. Sakık, "Oğlum son günlerde sıkıntılıydı. Ama ciddi bir problemi yoktu" dedi. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Sakık'a telefonla başsağlığı diledi.

* Sidar Sakık'ın ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. Acı haberin ardından BDP'li vekiller, Sakık'a taziye ziyaretinde bulundu.

* 5. kattan atlayan Sidar'ın "yüksekten düşmeye bağlı travma sonucu öldüğü" belirtildi. Talihsiz genç, bugün Gölbaşı Mezarlığı'nda annesinin yanına defnedilecek
.

ANNESİ 5 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETTİ
Cenk, Heval ve Sidar adında 3 oğlu bulunan Sırrı Sakık, 2007 yılında eşi Gülsima Sakık'ı kaybetmişti. Sidar Sakık, bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Bölümü'nü bitirmişti. BDP'li vekilin büyük oğlu Heval ise bir süre önce eşine dayak iddialarıyla gündem gelmişti.

TWİTTER
Sidar Sakık'ın, uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığı ve birkaç kez intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Sakık'ın son günlerde Twitter'a yazdığı mesajlar ise şöyle: Yok konuşacak hiçbir şey yok. Ben susmak istiyorum. Huzur içinde susmak. "Nasıl bilirdiniz?" sorusuna, "Tanıyamamışım" deyip geçtim." (Cemal Süreyya) Bu aralar ellerim hep üşür benim. Doktor "Kansızlık" der, ben "Sensizlik" derim. (Edip Cansever)


Hazal ATEŞ