Veli Küçük iddia büyük

Ergenekon'un tutuklu sanığı Veli Küçük 'Suç ortakları gizlenerek yargılanıyorum' dedi ve ekledi: Ergenekon şemasında benimle birlikte isimleri bulunan 28 kişi tanık olarak dinlensin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2012 Güncelleme 28 Nisan 2012, 02:03
Veli Küçük iddia büyük

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ümraniye'de 5 yıl önce düzenlenen bir operasyon, Türkiye'nin en uzun soluklu davalarından birine yol açtı. Bir gecekonduda bulunan bombalar, Ergenekon soruşturmasının temelini oluşturdu. Operasyonun ilk dalgasında gözaltına alınan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, tutuklanıp cezaevine kondu. İşte tam 5 yıldır Silivri'de hapis yatan Veli Küçük, dün yine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı ve önemli açıklamalarda bulundu. Küçük, 28 kişinin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Köprü elemanı görünüyor
İddianamede Ergenekon örgütünün köprü elemanı olarak gösterildiğini anımsatan Küçük, dosyadaki Ergenekon şemasının tüm ısrarlarına rağmen mahkeme tarafından gizli tutulmasını eleştirdi. Küçük, "Ben suç ortakları gizlenerek yargılanan bir kişiyim. Veli Küçük olarak yaşamak çok zor" dedi. Küçük, şemaya göre üstünde 5 emekli general, altında da 23 kişinin bulunduğunu kaydetti.

Şayet doğruysa...'
Veli Küçük, "Basında yayınlanan hali doğru değilse şemanın doğrusunu bildirin. Şayet doğruysa bu şemadaki isimlerin, benimle irtibatları konusunda tanık olarak dinlenmeleri ve sorgulanmalarını talep ediyorum" dedi. Bu arada Küçük, Ergenekon'a üye olduğu için değil de ABD'nin güdümü altına girmediği için yargılandığını öne sürdü.

Ergenekon'da büyük birleşme
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, cumhuriyet savcısının talebini kabul ederek, 1'inci ve 2'nci Ergenekon davalarının birleştirilmesine karar verdi. Kararda, her iki dava dosyası arasında hukuki, fiili irtibat bulunması, delillerin birlikte değerlendirilmesindeki zorunluğun dikkate alındığı belirtildi.

Kimler yok ki...
* Küçük'ün üzerindeki 5 isim: Emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman, Rasim Betir, emekli Tümgeneral Osman Özbek.

* Küçük'ün altındaki 23 isim: Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu, Arslan Bulut, Hüseyin Gülerce, Ertuğrul Özkök, Ethem Sancak, Rahmi Koç, Jefi Kamhi, Hayyam Garipoğlu, Kamuran Çörtük, Şevket Sabancı, Mehmet Ali Ilıcak, Adnan Polat, Cumhur Ersümer, Tansu Çiller, Meral Akşener, Mehmet Ağar, Koray Aydın, Tunca Toskay, Ali Müfit Gürtuna, Nazif Okumuş, Deniz Baykal, H.Fehmi Güneş


Fatih ULAŞ