Doktorluk vekil!

Hekimlere yönelik şiddet vekile bulaştı! BDP'li Özdal Üçer, memleketi Van'da Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2012 Güncelleme 21 Nisan 2012, 01:58
Doktorluk vekil!

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'de hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın acısı dinmeden, bir saldırı haberi daha geldi. Ancak bu kez şiddetin adı bir milletvekiliydi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in eşi Emine Üçer, dün Van Gürpınar'da kaza yaptı. Kazada yaralanan Emine Üçer ve oğlu Aram Dildar (11), ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada Van'da kazayı öğrenen BDP Milletvekili Özdal Üçer, hemen hastaneye gitti. Kendini kaybeden BDP'li vekil, Acil Servis'te tedaviye alınan eşi ve oğlunu görünce bağırmaya başladı. Bu sırada BDP milletvekili Özdal Üçer, kendisine kim olduğunu soran Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdı.

BAKAN AKDAĞ'DAN SERT AÇIKLAMA
Ortalık bir anda karışırken, servisteki sağlık görevlileri Üçer'i güçlükle engelledi. Öfkesi bir türlü yatışmayan Üçer, başhekime de hakaretler yağdırdı. Saldırıya uğrayan Oğuz Eroğlu, Üçer hakkında suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da BDP'li vekile tepki gösterdi. Bakan Akdağ, "Hem dövmüş hem tehdit etmiş, üstelik özür dilemiyor" dedi.

* Türk Tabipler Birliği, Üçer'i, kınadı. Açıklamada "Kimsenin görevi başındaki bir hekime saldırmaya hakkı yok" denildi.

*/ Dr. Oğuz Eroğlu (soldan ikinci) adliyeye giderek Üçer hakkında suç duyurusunda bulundu. Eroğlu'nun yüzündeki izler ise saldırının kanıtı oldu.

SAĞLIKÇILARA 'GEÇ KALDIN' DAYAĞI
İstanbul'daki sağlıkçılar da şiddetten nasibini aldı. İlk saldırı Beyoğlu'nda yaşandı. Silah yaralanması anonsu üzerine ambulansa binen doktor Mithat Çavdar ve ekibi, 7 dakikada adrese ulaştı. Ancak bu sırada yaralının yakınları, "Geç kaldınız" deyip 112 Acil Servis ekibine saldırdı. İkinci saldırı ise Küçükçekmece'de yaşandı. Baygınlık geçiren böbrek hastasının yakınları, müdahale için gelen sağlık görevlilerini dövdü.


Barış SÖZAL