Rus gelinine tehditle fuhuş

Şebeke elebaşısı, Rus gelinine de zorla fuhuş yaptırdı Acı gerçeği öğrenen oğul ise babasından şikayetçi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2012 Güncelleme 27 Mart 2012, 00:00
Rus gelinine tehditle fuhuş

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine ahlak polisi ekipleri çalışma başlattı. Polis fuhuş yapılan oteller ile pansiyonları tek tek belirlendi. Polis, takip sırasında müşteri gibi şebekenin kullandığı otellere gidip, zorla fuhuş yaptırılan kadınlarla bağlantıya geçti. 5 ay süren takip sonunda eş zamanlı operasyon düzenlendi. 15 adrese yapılan baskınlarda, aralarında şebeke elebaşı A. A.'nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şebekeye ait otel ve pansiyonlarda zorla tutulan Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Rusya uyruklu 13 kadın kurtarıldı. Kadınların ülkelerinde avukatlık, öğretmenlik, hemşirelik yaptığı, bazılarının da üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Kadınlardan 3'ü, şebekeden şikayetçi oldu.

TATLI HAYAT VAADİ
Kadınların verdiği bilgiler ve polisin takibi, şebeke elemanlarının çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebekenin yabancı uyruklu kadınlarla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden ya da fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla bağlantı kurdukları belirlendi. Şebeke elemanları, daha sonra güzel ve tatlı bir hayat vaat ederek, bol bol gezdirip eğlendireceklerini söyleyerek kandırdıkları kadınların uçak biletlerini de gönderip İzmir'e getirttikleri saptandı.

BABASINDAN ŞİKAYETÇİ
Polisin teknik takibi sırasında şebeke yöneticilerinden C.Y.'nin, oğlu A.Y. ile evlendirdiği Rus uyruklu gelinine de zorla fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı. C.Y.'nin gelinine, yaşananlardan habersiz olan oğlu işe gittikten sonra 'Para karşılığında erkeklerle birlikte olduğunu' söylemekle tehdit ederek fuhuş yaptırdı. Operasyon-un ardından gerçeği öğrenen ve çok öfkelenen A.Y., hem babasından hem de şebeke elemanlarından şikayetci oldu.


Fatih ŞENDİL