Ölüm izni

Birliğinden izin alarak memleketine dönen asker, 3 arkadaşıyla birlikte eğlenmeye gitti. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 4 arkadaş, kaza sonucu ölüme de beraber gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2012 Güncelleme 13 Şubat 2012, 02:50
Ölüm izni

İÇİNDEKİLER

Aydın'da 4 gencin hayatına mal olan trafik kazası yürekleri yaktı. Merkeze bağlı Kalfaköy'de yaşayan Mustafa Sarı (20), Hakkari'de askerlik yapıyordu. Terhisine 7 ay kalan Sarı, birliğinden izin alıp, memleketine gitti. Piyade erin arkadaşları Yusuf Bayram Bali (23), Oğuz Düşdegör (23) ve Volkan Yıldız (22) ise Sarı'nın Aydın'a döndüğünü öğrenince çok sevindi. 4 arkadaş, önceki gece Bali'nin 1 yıl önce satın aldığı otomobile binerek, Aydın'a eğlenmeye gitti. Burada gece geç saatlere kadar eğlenen gençler, daha sonra Kuşadası'na doğru yola çıktı. Germencik otoban girişinde kontrolden çıkan araç, bariyerlere çarptı. Takla atan araç daha sonra trafik ışıklarının bulunduğu direğe çarparak durdu. Hurdaya dönen araçtaki 4 genç can verdi. Askerden izine gelen Sarı için Kalfaköy'de askeri tören düzenlendi. Talihsiz gençlerden Oğuz Düşdegör'ün "Facebook"ta yazdığı yazı ise ölümünün habercisi gibiydi. Oğuz'un, "Ben kimseye git demem. Ama bir gün öyle bir giderim ki; kaybedeceğim hiçbir şey olmaz" diye yazdığı öğrenildi.

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU
Terhisine 7 ay kalan Mustafa Sarı, önümüzdeki Cumartesi günü birliğine teslim olmak için uçak biletini almıştı. Ancak talihsiz genç, vatani görevini yaptığı Hakkari'ye gidemeden can verdi. Mustafa Sarı'nın asker dönüşünde evlilik hazırlıkları yapmayı planladığı öğrenildi.


Erdal KARAKAVUKOĞLU