Organik çete

Türkiye, İran, Mısır üçgeninde faaliyet gösteren organ çetesine şok operasyon... 17 ildeki şafak baskınlarında kadın lider dahil 12 kişi yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2012 Güncelleme 11 Ocak 2012, 02:29
Organik çete

İÇİNDEKİLER

Antalya Polisi, Türkiye'nin birçok ilinde organ ticareti yapan çeteyi çökertti. 17 ildeki eş zamanlı operasyonlarda çete üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 6 aylık çalışması dün sabahki baskınlarla sonuçlandırıldı. Teknik ve fiziki takibe alınan örgüt lideri Yasemin Ç'nin de aralarında bulunduğu organ simsarları kıskıvrak yakalandı. Çetenin, organ nakline ihtiyacı olan hastalardan 40 ile 80 bin lira arasında para aldığı tespit edildi. Polis, şu ana kadar örgüt üyelerinin karıştığı 12 ayrı nakil tespit etti.

17 İLDE OPERASYON
Çete üyelerinin Antalya'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Muğla, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Denizli, Aydın, Manisa, Mersin, Kayseri, Gaziantep, Artvin, Yalova ve Bartın'da organ nakli yaptırmak için girişimde bulunduğu ancak sadece Antalya ve İstanbul'da başarılı olduğu tespit edildi.
Örgüt üyelerinin bu nedenle Mısır ve İran'a da gittiği belirlendi. Ancak bu ülkelerde de başarılı olamadığı öğrenildi.

KENDİ ORGANINI DA SATMIŞ
Çetenin Etik Kurul'da polisin de yer alması nedeniyle para karşılığı nakil yaptıracakları kişilere sahte kimlik düzenlediği belirlendi. Sahte kimliklerle nakil için para aldıkları kişileri akraba gibi gösterdikleri, böylece Etik Kurul'a girmeden ameliyat yaptırabildikleri tespit edildi. Örgüt lideri olduğu iddiasıyla sorguya alınan Yasemin Ç'nin, daha önce de aynı suçtan iki defa hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.
Yasemin Ç.'nin de böbreğini para karşılığında sattığı, Gaziantep'te ameliyat olmak üzere iken dünkü baskınla son anda gözaltına alındığı belirtildi.