Prof. Dolandırıcı

Sahte profesör, internetten ilan verip 'Asistan arıyorum' dedi. İş başvurusunda bulunanları silah zoruyla gasp etti. Zanlı, çöpe attığı su şişesinden yakayı ele verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2011 Güncelleme 19 Ekim 2011, 00:00
Prof. Dolandırıcı

İÇİNDEKİLER

İstanbul' da dolandırıcıların profesörünü, çöpe attığı şişe yaktı. İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde çalışan profesörlerin adını kullanıp, "Asistan arıyorum" diyerek internete ilan veren Mehmet A., bu şekilde iş başvurusu yapan asistanları dolandırdı.

KREDİ KARTLARINA EL KOYDU
İhbar üzerine harekete geçen ekipler, "sahte profesör"ün internete verdiği ilanları inceledi. Şüphelinin yine internetten buluşma adresi olarak verdiği kafeler tespit edildi. Bu kapsamda 3 adreste arama yapıldı. Polis, adreslerden birindeki çöpte bulunan su şişesinden parmak izi aldı. Bu sayede de zanlının kimliği tespit edildi. Parmak izinden, daha önce de dolandırıcılıktan sabıkası bulunan zanlının gerçek kimliğinin Mehmet A. olduğu belirlendi. Polis Mehmet A.'yı önceki gün yapılan operasyonla Kadıköy'deki evinde gözaltına aldı. Zanlının sözde işe alacağı kadınları kandırarak kredi kartlarını ve cep telefonlarını aldığı ve bu şekilde 5 ayrı profesörün adını kullanarak olaya karıştığı tespit edildi. Mehmet A.'dan şikayetçi olan mağdurlardan E.E., "zanlının silah zoruyla kredi kartlarını, telefonunu ve parasını gasp ettiğini" iddia etti.


Emrah GÜNEY