Darp'hane!

Diyarbakır'da bu kez soygun terörü meydana geldi. Banka güvenlikçisi, mesai arkadaşını darp edip zırhlı araca kilitledi. Ardından da 2 milyon doları alıp izini kaybettirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2011 Güncelleme 09 Eylül 2011, 00:35
Darp’hane!

İÇİNDEKİLER

Son yılların en büyük soygunu, Diyarbakır'da yaşandı. Olay dün saat 10.30'da Bağlar'da meydana geldi. Bir bankanın Diyarbakır merkez şubesinde çalışan güvenlik görevlileri Selahattin Aktürk (26) ve Yusuf Açer'e (27) önemli bir görev verildi. Aktürk ve Açer, şubelerden gelen 4 milyon doları bankanın İstanbul'daki merkezine göndermek üzere harekete geçti. İkili, bankaya ait zırhlı araçla 10 kilometre uzaklıktaki havaalanına doğru yola çıktı.

MÜZİĞİN SESİNİ AÇTI
8 aydır bankada çalışan Aktürk, Açer'e "Bugün aracı ben kullanayım" dedi. Direksiyona geçen Selahattin Aktürk, Diyarbakır Havaalanı'na giderken bir anda yön değiştirdi. Yusuf Açer'e "Bu güzergah üzerinde pazar kuruluyor. O yüzden yol değiştirdim" diyen Aktürk, havaalanına 2 kilometre kala, aracı durdurdu. Aktürk, başına silah dayayıp darp ettiği arkadaşını zırhlı araca kilitledi. Ardından da içinde 4 milyon dolar bulunan gri renkli çuvallardan ikisini aldı. Güvenlikçi Aktürk, içinde 2 milyon dolar olan torbayı büyük siyah poşetin içine koydu. Daha sonra aracı kilitleyen Selahattin Aktürk, arkadaşının imdat çığlıkları "duyulmasın" diye müzik sesini sonuna kadar açtı. 1 yıldır bankada çalışan güvenlik görevlisi Yusuf Açer ise yarım saat boyunca bağırıp, araca tekme atarak çevreden yardım istedi. Bu sırada aracın yanından geçen bir kişi Açer'in imdadına yetişti. Çevredeki vatandaşlar da aracın yanına giderken, durum hemen polise bildirildi. Yusuf Açer gözaltına alınırken operasyon derinleştirildi.

PLANLI SOYGUN ŞÜPHESİ
Filmleri aratmayan soygun, soruları da beraberinde getirdi. Hırsızlık olayının gerçekleştiği yerin tenha olması ve MOBESE kameralarının bulunmaması "Soygun planlı mı?" şüphesini doğurdu. Bu arada görgü tanıklarından Nurettin Yokuş, "Aracın camından içeri baktım. İçerde birinin olduğunu fark edince polise haber verdik. Hemen 155'i aradık" diye konuştu.

ÖRGÜT BAĞI VAR MI?
Polis, soygunu gerçekleştiren Selahattin Aktürk'ün peşine düştü. Bankada henüz 8 ay önce işe başlayan Elazığ nüfusuna kayıtlı Aktürk'ün herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığı, çevresinde sessiz ve asosyal bir kişi olarak tanındığı belirlendi. Bekar olan Aktürk'ün Diyarbakır'da annesiyle birlikte yaşadığı tespit edilirken, annesinin ifadesine başvuruldu. Ancak ekipler, örgüt üzerindeki çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

ŞOK GEÇİRDİ
Arkadaşı tarafından zırhlı araca kilitlenen Açer, adeta şok geçirdi. Soğuk terler döken Açer'in yaşadığı şok, yüzünden okunuyordu.


Hüseyin KAÇAR