Kurnaz yatır'ım

Ramazan ayının manevi atmosferi, istismarcıların ekmek kapısı oldu! Edirne'de dolandırıcılar, inşa ettikleri mezara 'türbe' süsü vererek vatandaşı sömürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2011 Güncelleme 10 Ağustos 2011, 02:31
Kurnaz yatır’ım

İÇİNDEKİLER

İstismarcılar, Ramazan ayından da kar etmeye başladı!
Kutsal ayı fırsat bilen dolandırıcıların, inşa ettikleri sözde mezara "yatır" süsü vererek vatandaşların dini duygularını sömürdüğü ortaya çıktı. "Şeytanın bile aklına gelmez" dedirten olay, Edirne'de meydana geldi.
Mülkiyeti belediyeye ait olan ve kullanılmayan elektrik fabrikasının bahçesine kabir inşa edildiği, bu kabire de yatır süsü verilerek insanların dolandırıldığı ihbarını alan zabıta ekipleri hemen harekete geçti. Fabrikaya gittiklerinde üzerinde Arapça yazılı bir kabirle karşılaşan ekipler, inceleme başlattı. Müftülükten bilgi alan ekipler, fabrika bahçesinde herhangi birine ait bir mezarın bulunmadığını öğrendi. Mezarda yapılan kazı çalışmaları da bu bilgiyi destekledi ve bölgede kemik parçasına rastlanmadı. Mezar taşı kullanılarak inşa edilen mezarın profesyonelce yapıldığı ve "türbe" süsü verilerek insanlardan bağış toplandığı iddia edildi. Bölgede incelemelerini tamamlayan ekipler, daha sonra sözde mezarın yıkımını gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptıkları inceleme sonrası sözde kabrin duyguları istismar eden kişilerce inşa edildiğini belirlediklerini söyledi. Tanrıkulu, durumu emniyet birimlerine bildireceklerini ve çevredeki MOBESE kayıtlarından "din istismarcılarının" yakalanması için çalışma başlatılmasını isteyeceklerini söyledi.