Vatan hasreti

Erdoğan'ın devreye girmesiyle Gürcistan'da hapse atılan 79 Türk'ten 29'u serbest bırakıldı. Sarp Sınır Kapısı'nda karşılanan Türkler, yurda girince toprağı öptü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2011 Güncelleme 11 Haziran 2011, 00:00
Vatan hasreti

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Gürcistan arasındaki tutuklu krizinde mutlu son! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu çeşitli suçlardan dolayı Gürcistan'da tutuklu bulunan ve serbest bırakıldıkları açıklanan 17 kişiyi, Sarp Sınır Kapısı'nda yakınları hasretle bekledi.

GÖZYAŞI SEL OLDU
Serbest kalanların Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmesi ile burada bekleyen eşleri, çocukları, anne baba ve akrabaları sevinç gözyaşları dökerek yakınlarına sarıldı... Kimileri ise vatan hasretini toprağı öperek gösterdi.
Mağdur Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, 17 kişinin daha serbest bırakıldığını belirterek, "12 kişi bir ay önce bırakılmıştı. Gürcistan'da 50 Türk vatandaşımız daha tutuklu" diye konuştu.

ERDOĞAN SAYESİNDE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Kaputoğlu, "Başbakanımızın Batum'a son ziyareti de oldukça etkili oldu. Çünkü Başbakanımızın, orada bir vatandaşının suçsuz yere yattığını bilse, onun orada kalmasına izin vermeyeceğine inanıyordum" diye konuştu. Serbest kalanlardan Cengiz Kırçiçek Gürcistan'da 4 yıl 6 ay tutuklu kaldığını belirterek, "Çok zor zamanlar geçirdim. Cezaevine girdiğimde 95 kilo idim, 38 kiloya kadar düştüm. 6 kişilik koğuşta 45-50 kişi kalıyorduk" dedi.