Dizüstü ölüm

Çocukluk arkadaşına laptopunu 500 liraya sattı. Ama parasını alamadı Önceki gece can dostu çağırdı ve sırtından bıçaklayarak canını aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2011 Güncelleme 18 Şubat 2011, 09:00
Dizüstü ölüm

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da insan hayatının ne kadar ucuz olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu sefer bir hiç uğruna ölen, daha 25 yaşındaki Tolga oldu. Arka Sokaklar, Şenyuva ve Küçük Kadınlar gibi dizilerde rol alan Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Tolga Taş, bir süre önce çocukluk arkadaşı Özcan Ukşal'a dizüstü bilgisayarını 500 TL'ye sattı. Ukşal, uzun süre bilgisayarın parasını ödemeyince Taş ile telefonda tartıştı.

ÖLÜME ÇAĞIRDI
Önceki gece Ukşal, evinde ailesiyle oturan Taş'ı telefonla arayarak, "Gel bilgisayarının parasını ödeyeceğim" deyip, buluşmak üzere çağırdı. Taş ile Ukşal, buluşunca yeniden para yüzünden tartışmaya başladı. Bu sırada Ukşal yanında taşıdığı bıçakla çocukluk arkadaşı Taş'ı iki kez bıçaklayarak kaçtı. Genç oyuncu ise taksiye binerek özel bir hastaneye gitti. Kanlar içinde kalan genç adamın hastaneye varır varmaz ilk işi annesini aramak oldu. Annesi Selma Taş'ı arayan talihsiz genç, "Anne beni bıçakladılar. Hastanedeyim" dedi. Ancak genç oyuncu, annesi ve babası Cengiz Taş hastaneye gelemeden hayatını kaybetti.

GÖZYAŞI SEL OLDU
500 lira uğruna öldürülen Best Model 2011'e hazırlanan Tolga Taş, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Taş'ın acılı yakınları, "Tolga'nın arkadaşları Uludağ'a geziye gitti. Ancak Tolga gidemedi. Gitseydi yaşayacaktı" diyerek gözyaşı döktü.

ÇOCUKLUK ARKADAŞIYDI
Çocukluk arkadaşını bıçaklayarak öldüren Özcan Ukşal olaydan sonra kayıplara karıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, kısa sürede arkadaş katili Ukşal'ı saklandığı yerde kıskıvrak yakaladı. Polisteki sorgusunda rahat tavırlarıyla dikkat çeken Özcan Ukşal, "Dizüstü bilgisayarın parası yüzünden tartıştık. Bir anlık öfke sonucu cinayet işledim. Pişmanım" dedi. Arkadaş katili tutuklandı.

Deniz DERİN - Emrah GÜNEY