Rüşvet çarkı saat gibi işlemiş

Rüşvetten tutuklanan gümrük müdürünün lüks saat koleksiyonu şaşırttı 650 bin liralık 9 saatin kimlere gönderilmek için hazırlandığı araştırılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2011 Güncelleme 26 Ocak 2011, 09:10
Rüşvet çarkı saat gibi işlemiş

İÇİNDEKİLER

İstanbul gümrüklerini sarsan rüşvet operasyonunun bir numaralı şüphelisi, Gümrük Muhafaza Başmüdürü Lütfi Ekinci'nin evinde ele geçirilen 650 bin liralık lüks saatler kafa karıştırdı. Polis, hediye paketine konulmuş ünlü markalara ait 9 lüks saatin nereden geldiğini ve kime hediye edileceğini araştırıyor.

EVİNDE SERVET ÇIKTI
Müfettişlerin suç duyurusuyla harekete geçen polis, önceki hafta Lütfi Ekinci ile birlikte çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Evi ve cebinde onbinlerce dolar nakit para çıkan Ekinci tutuklanmıştı.
Ekinci'nin evinde ayrıca hediye paketlerine konulmuş tanesi 65 ile 70 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan 9 lüks saat bulunmuştu.

RÜŞVETE KARŞIYMIŞ
Saatleri "Dostlardan gelen hediye" olarak izaha çalışan Ekinci'nin, paketleri nereden aldığı ve göndereceği adreslerin belirlenmesine çalışılıyor. Yolsuzlukla mücadele ettiğini söyleyen Ekinci'nin, rüşvet çarkındaki diğer yetkililerle bağlantıyı çok yakın arkadaşı olan gümrükçü Mehmet Ali K. vasıtasıyla sağladığı tespit edilmişti.

BAKAN İHBAR ETTİ
Lütfi Ekinci ve İstanbul gümrüklerine yönelik soruşturma sürecinde, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bizzat ihbarda bulunmuştu. polise başvurarak, "gümrüklerde bazı kişilerin ismini kullanarak usulsüzlük yaptığına" dair suç duyurusunda bulunmuş, sorumluların yakalanmasını istemişti.