İşsiz gence müjde

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, istihdam teşviği almak isteyenlerin önünde 10 gün sigortasızlık dışında herhangi bir engel kalmadığını söyledi. Müezzinoğlu, genç girişimcilerin de destekleneceğini belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2017 Güncelleme 07 Temmuz 2017, 00:00
İşsiz gence müjde

İÇİNDEKİLER

Hükümetten istihdam sağlamak isteyen işverene de, işsizlere de müjde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu yıl artı istihdam yapmak istiyorum diyen işverenlerimizin 10 gün sigortasızlık dışında önünde herhangi bir engel kalmadı" dedi. Müezzinoğlu, 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam teşviklerini açıkladığını hatırlatarak, "Bu istihdam teşviklerinden kimler nasıl yararlanacak diye bir genelge çıkartmıştık. Şimdi 3 ay sigortasız olma şartı vardı ki istismarlar olabilir diye 10 gün sigortasız olma şeklinde düzenlemeler getirdik" diye konuştu. Artık istihdam teşviğinden yararlanmak için Bağ- Kur'lular, tarım sigortalıları gibi alanlarda 3 ay işsiz kalma şartı olmayacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Mevsim bitimi, kampanya bitimi gibi nedenlerle işsiz kalanlarda da 6 ay işsiz olma şartı, 3 aya inecek. 2017'de kurulan işyerleri de teşviklerden yararlanacak." Müezzinoğlu, söz konusu uygulamanın 1 Haziran'da işe girişlerden itibaren geçerli olacağını bildirdi. Müezzinoğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle;

TEŞVİK YOLDA
Gençlere istihdam için 3 yıllık bir eylem planımız var. Genç girişimciye teşvik vereceğiz.
Özel sektör 1 milyonun üzerinde artı istihdam sağladı. İşsizlik 1 puan inecek. Mart'ta yüzde 11.7 olan işsizliğin Nisan'da yüzde 10.5'e inmesini bekliyoruz. Yılsonu itibarıyla hedefimiz tek haneli rakamlar.
Esnek çalışma ve uzaktan çalışma gelişmiş ülkelerin en çok tercih etiği yöntem. Yasal anlamda ciddi düzenleme gerçekleştirdik, bununla ilgili yönetmelik son aşamasına geldi, onları en kısa sürede yayımlayacağız. Ayrıca 3-4 maddelik yasal düzenleme ihtiyacımız var. O da Ekim Kasım'da Meclis'ten geçecek.

42 BİN İŞÇİNİN ZAMM I TAMAM
Hükümet, Türk-İş'in ardından Hak-İş'le de 42 bin işçi için 2017- 2018 yıllarını kapsayan toplu sözleşme protokolünü imzaladı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Ülkemizin içinde bulunduğu kritik durumu göz önüne alarak, bu görüşmelerin kriz yaşanmadan herhangi bir sorun ortaya çıkmadan tamamlandırılmış olmasını çok önemli görüyoruz" dedi.

BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK HİZMETİ
Bakan Müezzinoğlu, prim borcu dolayısıyla sağlık hizmeti alamayan yaklaşık 1.5 milyon Bağ-Kur'lu esnafa da sağlık müjdesi verdi. Yasal düzenleme yapılacağını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Yasayı Meclis tatile girmeden yetiştiremediğimiz için önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu kararı alacağız. Prim borcu olsun, olmasın tüm Bağ-Kur esnafının sağlık hizmeti almasını sağlayacağız. Eylül Ekim ayında da Meclis'te bu konuda yasal düzenleme çıkartacağız. Bağ-Kur esnafımızın emeklilik primleriyle sağlık primlerini ayıracağız. Emeklilik primlerini yatırmamış olsalar bile, sağlık primini yatıran Bağ-Kur esnafı sağlık hizmeti alabilecek."