Piyasa ‘evet’e kilitlendi

Referandumdan ‘evet’ çıkmasının piyasaları olumlu etkileyeceği görüşünde birleşen yabancı yatırımcılar, TL’nin referandum sonrası değerleneceğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2017 Güncelleme 15 Nisan 2017, 00:41
Piyasa ‘evet’e kilitlendi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin referanduma sayılı saatler kaldı. Referandumdan 'evet' çıkmasının para ve sermaye piyasalarını olumlu etkileyeceği görüşünde birleşen yabancı yatırımcılar, doğrudan yatırımlarda da Türkiye'nin vazgeçilmezliğine dikkat çekti. İsviçreli banka UBS'in önceki gün yaptığı "Evet çıkarsa TL yüzde 2-3 değer kazanır" analizine, dün yenileri eklendi. Oxford Economics 'evet'in doları 3.5 TL'ye düşürebileceğini, Rabobank ve Commerzbank ise TL'nin rahat bir nefes alacağını bildirdi. Alman Sanayi ve Ticaret Odası, Yeni Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi dev projelere işaret ederek, Alman firmalara "Türkiye'deki yatırımlara devam edin" mesajı verirken; Rus enerji devi Lukoil, Türkiye'de büyüyeceğini açıkladı.

RALLİ OLACAK
Merkezi Londra'da bulunan Oxford Economics'in Kıdemli Ekonomisti Nafez Zouk, evet çıkması durumunda Türk varlıklarının ralli yapabileceğini bildirdi. Zouk, evet çıkması halinde doların 3.5 TL'ye kadar inebileceğini söyledi.

BORSA ATAK YAPACAK
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türk Lirası'nda dalgalanmanın daha da düşeceğini söyledi. Ertem, önümüzdeki dönemde Merkez Bankası'nın kurdaki oynaklık aşağı gittikten sonra çok yüksek yerden fonlama yapacağını düşünmediğini belirterek, "Burada da bir rahatlama olacaktır" diye konuştu. Piyasaların referandumda 'evet' sonucunu satın almaya başladığını kaydeden Ertem, bunun Borsa İstanbul'u atağa kaldırdığını ifade etti.