Yeni yıla merhaba 20 bin lira

Yılbaşı tatili 4 güne çıkınca parası olanlar yönünü yurt dışına çevirdi. Yeni yıla en çok Paris'te girmek için rezervasyon yaptırıldı. İki kişilik Paris turu en az 20 bin lira. İçeride ise Uludağ gözde. İstanbul'da Çırağan öne çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2015 Güncelleme 27 Aralık 2015, 00:00
Yeni yıla merhaba 20 bin lira

İÇİNDEKİLER

Turizm sektörü 4 güne çıkan yılbaşı tatiline gösterilen ilgi nedeniyle bayram yapıyor. Bu yıl en az 150 bin kişinin tatile çıkması beklenirken yurt dışına gidecek Türklerin sayısı da 50 bini buluyor. Turizm şirketlerine yapılan rezervasyonlar dışında kendi imkanlarıyla tatile çıkanlarla bu rakam katlanıyor. Yurt dışında 2016'ya merhaba demek isteyen Türklerin ilk tercihleri ise İtalya ve Fransa. Özellikle Paris'te yeni yılı karşılamak isteyenler için romantik turlar da yapılıyor.

ABD VE UZAKLAR
Bu şehirde 4 gün tatil yapacak olanlar kişi başına en az 20 bin lirayı gözden çıkartıyor. Eğer programa daha lüks lokantalar, oteller, alışverişler de katılırsa fatura daha da kabarıyor. İçeride ise 4 günlük tatilin sadece geceleme fiyatı 4-5 bin lirayı bulabiliyor. Yurt dışında Roma, Viyana, Barcelona ve Londra'da Paris gibi ilgi gören şehirler arasında. Kıbrıs ise yine bu sene de gözde. KKTC'de 3 günlük tatil kişi başı 7 bin lirayı buluyor. Bu yıl ABD; Yeni Zelanda ve Uzak Doğu da çok tercih edilen yerler arasında.



Yılbaşında yapmak isteyen 150 bin kişi turizm şirketlerine rezervasyon yaptırdı. Yurt dışı turları ise tamamen doldu. Yurt dışına 50 bin Türk'ün gideceği belirtildi. Kendi imkanlarıyla gidenlerle rakam daha da artacak.

KAYAK İÇİN ALTERNATİF ÇOK
Yılbaşı tatilini 4 günle sınırlamayıp uzatmak isteyenler ise kayak merkezlerini tercih ediyor. Özellikle Avrupa'daki kayak merkezleri bunun için birinci sırada tercih ediliyor. Buralarda yapılacak tatil de tercihe göre kişi başı 30 bin lirayı buluyor.