Turkcell'e 1.5 milyar $

Turkcell'de dava maratonu bitti. İngiliz mahkeme, Çukurova'nın %13.8 hisseyi almak için ortağı Altimo'ya 1.5 milyar dolar ödemesini istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2013 Güncelleme 10 Temmuz 2013, 00:00
Turkcell’e 1.5 milyar $

İÇİNDEKİLER

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Turkcell'in hissedarları Çukurova Holding ve Alfa Group (Altimo) hisse davasında, Çukurova'nın yüzde 13.81 hisseyi geri almak için Altimo'ya 1 milyar 565 milyon doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırdı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Çukurova parayı 60 günde öderse mevcut pozisyon korunacak. O zaman Turkcell Türk olarak kalmaya devam edecek. Yüzde 13.8'lik hisse Altimo'ya geçerse şirkete yüzde 26'yı kontrol eder hale gelecek. Mahkemenin yaptığı açıklamaya göre, 1.565 milyar dolarlık tutara, karar tarihinden Çukurova'nın yapacağı ödeme tarihine kadar geçen süre içinde yıllık libor artı yüzde 8 faiz işleyecek. Mahkemenin kararı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) borçlarını geri ödemek için Show TV'yi Ciner Grubu'na satan ve Digiturk için de satış sürecinde olan Çukurova Holding'in finansman arayışı açısından kritik önem taşıyor. TMSF, Çukurova'nın 455 milyon dolarlık alacağının tahsili için gruba ait Digiturk'ün de aralarında yer aldığı medya şirketleri ve BMC'nin yönetimini devralmıştı.

'HİSSELER BİZE GEÇER'

Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, "Çukurova belirtilen sürede ödeme yapmazsa hisseler Altimo'da kalacak. 60 gün sonunda Çukurova'nın hiçbir hakkı kalmayacak" dedi.