Sadıkoğlu'na 15 milyon dolar

Fethi Çalık, yat satışından Celal Sadıkoğlu'nun komisyon aldığını açıkladı; ortalık karıştı. İddiaya göre, TMSF 15 milyon dolar da bakım parası ödedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2013 Güncelleme 13 Nisan 2013, 00:00
Sadıkoğlu’na 15 milyon dolar

İÇİNDEKİLER

Kayıplara karıştığı söylenen TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık'ın TAKVİM'e gelerek yaptığı "Başta Uzanlar'ınki olmak üzere el konulan yatların satışını Celal Sadıkoğlu yaptı ve komisyon aldı" açıklamasından sonra yepyeni iddialar ortaya çıktı. Çalık, TMSF'nin Fon Kurulu kararıyla yat satışı işini Celal Sadıkoğlu'na verdiğini söylemişti. TMSF'ye yakın kaynakların iddialarına göre ise Sadıkoğlu'nun TMSF'den aldığı para komisyonla kalmadı. İddialara göre; sattığı yatlara bakım ve onarım yaptığını söyleyen Sadıkoğlu, TMSF'ye ve el konulan şirketlere faturalar kesti. Bu faturaların miktarı ise 15 milyon doları buldu.

VERNİK YAPILAMAZ
TMSF'ye kesilen bu faturalardan en ilginci, Uzanlar'ın el konulan yatlarının güvertelerinin vernikle boyandığı iddiası. Kaynaklar, o dönemde Sadıkoğlu'nun 3 bin 500 metrekare alanı 5 kat vernikle boyadığını söyleyip TMSF'ye fatura kestiğini belirterek, şöyle konuştu: "Tekne güvertelerinin üzerindeki tik ağaçları katiyetle boyanmaz ve verniklenmez. Bunları bilirkişi tetkik etmiştir. Ama bu paralar da ödenmiştir. Bunu hem TMSF yetkilileri hem de bu aileyle ilişkisi olan herkes iyi bilir çünkü anlatıyorlardı."

'SAVARONA BATIRILACAK'
TAKVİM'e ulaşan iddialarda Celal ve Kahraman Sadıkoğlu kardeşlerle ilgili çok ilginç tespitler yer aldı. İşte iş dünyasında konuşulan o iddialar: "Celal Sadıkoğlu, TMSF ile işi bitince kardeşi Kahraman Sadıkoğlu'nun Irak'taki şantiyelerine kaçtı." "Orada yanına kimsenin yaklaştırılmadığı Celal Sadıkoğlu, Beyrut'a geçerek psikolojik rahatsızlık gerekçesiyle rapor alacarak bütün sorumluluklardan kurtulmak istemektedir." "Kahraman Sadıkoğlu, Japon işadamı Kshimi ile ortak olmasına rağmen Atatürk'ün yatı Savarona'nın tüm haklarını ele geçirmiştir." "Bu yatla Güney Fransa sahillerinde işadamlarına seks partileri verilmiş, sonunda Türkiye'de polis baskın yapmıştır." "Şu anda Kuruçeşme'de çürüyen Savarona yatının yakında batırılarak Sadıkoğlu kardeşlerin büyük bir sigorta geliri elde edecekleri konuşulmaktadır."