Şube modası geçti hizmet ayağa gidiyor

Dünyanın En Yenilikçi Bankası seçilen Aktif Bank, şubesiz bankacılıkla 45 kat büyüdü. Halisdemir, 'Şube sayısının çokluğu, büyüklüğü değil, sorun olduğunu gösterir' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2012 Güncelleme 06 Kasım 2012, 00:00
Şube modası geçti hizmet ayağa gidiyor

İÇİNDEKİLER

YENİ jenerasyon bankacılığın mucidi' olan Aktif Bank, şubesiz bankacılık yaparak, 2007 yılından bugüne 45 kat büyüyüp, Türkiye'nin en hızlı büyüyen bankası oldu. Bir basın toplantısı düzenlyeyen Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir sektörün geldiği noktada, şube sayısının fazlalığının ekonomik büyüklüğü değil, sorunun büyüklüğünü gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

TABULARI YIKTIK
"Biz de Aktif Bank olarak, şubesiz bankacılığı, kurmaya çalıştığımız yapının temeli olarak gördük. Hizmetlerimizi 'modası geçmekte olan şubelerde' değil, mekandan bağımsız müşterinin ihtiyaç duyduğu anda ve yerde ulaşabileceği şekilde konumlandırdık." Alternatif dağıtım kanallarının banka müşterileri için şubelerden öncelikli hale geldiğini bildiren Halisdemir, şöyle devam etti: "Artık sektörde rekabet, hizmeti müşteriye götürmekten geçiyor. Aktif Bank olarak tüketici davranışla-rındaki değişimleri, teknolojideki yeniliklerin ürün ve hizmetlerde ortaya çıkardığı dönüşümü fark ettik. Yapılmayanı yapmaya odaklandık. Dağıtım kanalları, fonlama ve ödeme sistemlerinde tabuları yıktık." Halisdemir, Aktif Bank'ın bankacılık faaliyetlerini 'Doğrudan Bankacılık', 'Şehir Bankacılığı' ve 'Bölgesel Bankacılık' olmak üzere 3 sacayağı üzerine inşa ettiğini belirtti.

3 BÜYÜK YENİLİK GELİYOR
Başlattıkları yeniliklerle 4 büyük küresel bankayı geride bırakarak, Dünyanın En Yenilikçi Bankası seçildiklerini hatırlatan Dr. Halisdemir, Ucuz Para Transferi (UPT) ile hem yurt dışına hem de yurt içine EFT'den daha kolay ve ucuz işlem yaptıklarını belirtti. 3 büyük yenilik daha açıklayacaklarını anlatan Halisdemir, bunların sigortacılık, küçük işletmeler ve ödeme sistemleriyle ilgili olacağı bilgisini verdi.