Metropol İstanbul %300 kazandırıyor

Varyap ve GAP İnşaat ortak girişimiyle yapılan Metropol İstanbul projesi tamamlanınca yatırımcısına 1'e 3 verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2012 Güncelleme 19 Ekim 2012, 00:00
Metropol İstanbul %300 kazandırıyor

İÇİNDEKİLER

Varyap-GAP İnşaat ortak girişimiyle başlatılan ve 2015 yılında tamamlanması planlanan Metropol İstanbul şimdiden yatırımcısına kazandırmaya başladı. Ataşehir'de İstanbul Finans Merkezi içindeki en büyük kompleks olarak inşa edilen projenin ilk bölümlerinin yüzde 75'i satılırken, 3'üncü bölümü olan ve Avrupa'nın en yüksek kulesi olacak ünitede satış için son aşamaya gelindi. Gazetecilerle bir araya gelen Varyap Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Doç. Dr. Feyzullah Yetgin projenin şimdiden yatırımcılara yüzde 50 kazandırdığını, bittiğinde ise yüzde 300'e varan bir kazanç sağlayacağını söyledi. Ocak ayında metrekaresi 5 bin liradan lansmana çıkan projenin 10 ayda 7 bin 700 liraya çıktığı belirtildi.

DOĞA DOSTU PROJE
Projenin insan ve doğa odaklı olduğunu kaydeden Varlıbaş, yatırım maliyetinin 1.5 milyar dolar olduğunu ifade etti. Varlıbaş, "Dünyayla barışık bir proje yaptık. Malzeme seçiminden kullanılan tüm ürünlere kadar insana ve doğaya zarar vermeyecek şekilde seçim yaptık" diye konuştu.

YABANCI İLGİSİ ÇOK
Feyzullah Yetgin ise son kulenin lansmanını Kasım'da yapacaklarını belirterek, "Proje 700 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile dünyanın en büyük projelerinden birisi. Yaklaşık 2 bin bağımsız üniteden oluşuyor. Proje yaşam alanlarıyla da benzersiz bir özellik taşıyor. Projeye yabancıların da ilgisi çok" dedi.