Türkmenistan'a yeni enerji projesi

Türkmenistan'da yeni bir enerji projesi daha hayata geçirilecek. Tüm ülkenin elektrik enerji sektörünü modernleştirecek projeyi Çalık Enerji üstlenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2012 Güncelleme 19 Eylül 2012, 00:00
Türkmenistan’a yeni enerji projesi

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çalık Enerji, Türkmenistan'da yeni bir enerji projesine imza atacak. Çalık Enerji, bu ülkedeki elektrik enerji sisteminin modernizasyonu projesini de üstlenecek. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti. Görüşme sırasında yakıtenerji sektörünün geliştirilmesi ve değişim projeleriyle ilgili sorunlar görüşüldü. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık görüşmede, Çalık Holding'in Aşkabat'a istikrarlı elektrik enerjisi sağlanması ve tüm ülkenin elektrik enerji sektörünün modernleştirilmesiyle ilgili projelerin hayata geçirilmesi için yeni tekliflerini sundu.

PLANLARI TAKDİM ETTİ
Daha sonra Aşkabat'ın enerji altyapısının geliştirilmesi doğrultusundaki projeler hakkında da bilgiler veren Ahmet Çalık, yeni enerji projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak teknik özellikleri ve planları takdim etti.

VERİMLİ İŞBİRLİĞİ
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, projeyi süresinde ve yüksek kalitede yerine getireceklerini belirterek, kendisine gösterilen güvenden dolayı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a teşekkür etti. Görüşmenin sonunda Gurbanguli Berdimuhamedov ve Ahmet Çalık karşılıklı iyi dileklerde bulunarak, iki ülke arasındaki geleneksel dostluğun pekiştirilmesine ve verimli işbirliğinin ileride de devam ettirilmesine duydukları güveni vurguladı. Proje 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3 aşamalı olacak. İnşaatı planlanan alt istasyonların 60'ının tamamı bir elektrik sisteminde birleştirilecek.