THY ile sendika yine masada

THY ve Hava-İş yetkilileri, toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili bir araya geldi. Taraflar, 'Görüşmelere devam' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2012 Güncelleme 06 Haziran 2012, 03:10
THY ile sendika yine masada

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının hava iş koluna grev yasağı getiren düzenlemeyi protesto etmek için düzenlediği 1 günlük eylemin yankıları sürerken, THY ve Hava-İş, 23'üncü dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak tekrar bir araya geldi. THY Genel Müdürlük binasında yaklaşık 2 saat süren görüşmeye, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY yöneticileri, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ve sendika temsilcileri katıldı. Toplantıyla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ile ilgili olarak her 2 tarafın görüşlerini dile getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'BAŞVURU YAPACAĞIZ'
"2 taraf da görüşmelerin sürmesini istiyor. Yüksek Hakem Kurulu'na başvurmak gibi bir mecburiyetimiz var. Çünkü yasal süreç yarın bitiyor. Ancak başvurunun yapılmasının görüşmelerin önünde bir engel olmadığını söyledik. Biz de işten çıkartılan arkadaşlarımızın durumunu da içine alan şekilde görüşmeleri sürdürmek istiyoruz."

Cevdet ÖZDEMİR