3. köprüye akın

Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul'a 3'üncü köprü inşaatı ihalesine talep yağdı. 14 şirketten oluşan 5 ortak girişim grubundan teklif geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2012 Güncelleme 21 Nisan 2012, 02:16
3. köprüye akın

İÇİNDEKİLER

İstanbul'a 3'üncü köprüyü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy Kesimi ihalesine ilgi büyük oldu. Dün gerçekleştirilen ihaleye yerli ve yabancı 14 şirketten oluşan 5 ortak girişim grubu teklif verdi. 4 grubun teklifi uygun bulundu. İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, Çinli China Communications Construction-Yapı Merkezi- Doğuş-Arkon Ortak Girişim Grubu'nun teklifinin eksiklikler nedeniyle alınmadığını duyurdu. Bu ortak girişim grubundan yapılan açıklamada da, ihaleye teklif verilmediği belirtildi.

OTURUMA DAVET
İncelemelerin ardından yeterli görülen firmalar, teklif zarflarının açılması oturumuna davet edilecek. Üçüncü bir oturumla firmaların teklifleri açıklanarak, yapım ve işletme süresi toplamından oluşan sözleşme süresi en kısa olan teklif, en iyi teklif olarak belirlenecek. İlk ihalesi 10 Ocak'ta yapılan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3'üncü köprü inşaatı ihalesine teklif gelmemişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, projeyi 2 bölüme ayırarak revize etmişti. Projede 3'üncü köprü ile 90 kilometrelik bağlantı yollarının yap-işletdevret modeli ile ihale edilmesi kararlaştırılırken; Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin Asya ve Avrupa bölümündeki yaklaşık 314 kilometrelik otoyolların ise kamu kaynağı ile inşa edilmesine karar verildi. Bakanlık yetkilileri, ilk ihalenin ardından yeniden ihaleye çıkmıştı. İlk projede köprüden geçiş için verilen günlük 100 bin otomobil garantisi 135 bine yükseltildi. TBMM'den geçen düzenleme ile köprü inşaat malzemeleri de KDV'den muaf tutulmuştu.

TEKLİF VEREN GRUPLAR
Salini SPA-Gülermak MAPA İnşaat IC İnşaat, Aspadi SPA Cengiz İnşaat-Limak İnşaat-Makyol İnşaat-Kolin inşaat-Kalyon İnşaat China Communications Construction-Yapı Merkezi-Doğuş İnşaat- Arkon İnşaat (Girişim grubu daha sonra teklif vermediğini açıkladı.)