Kreş yardımı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Meclis'ten kadınlara müjde geldi. Çalışmayan annelere aylık 350 liradan 4 ay, çalışanlara ise 2 ay kreş yardımı ödenecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 11:32
Kreş yardımı

İÇİNDEKİLER

Kadınlar için harekete geçen hükümet, kreş yardımı süresini artırdı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Görüşmeler sırasında tasarının 3'üncü maddesi, AK Parti Grubu'nun önergesiyle değiştirildi. Şiddet gören ve bu kanun kapsamında hakkında 'koruma' kararı verilen kadınlar için öngörülen kreş yardımının süresi 2 aydan 4 aya çıkarıldı. Sadece çalışmayan kadınlar için öngörülen kreş yardımının, şiddet gören ve koruma kapsamına alınan 'çalışan' kadınlara da verilmesi hükmü getirildi. Ancak çalışan kadınlar için kreş yardımının süresi 2 ay ile sınırlandırıldı. Şiddet gören kadına verilecek kreş yardımı, net asgari ücretin yarısı olarak belirlendi.

4 AYLIK...
Buna göre; şiddet gören, çalışmayan kadın belgelendirmek suretiyle 4 ay boyunca aylık 350 liralık yardımdan yararlanacak. Çalışan kadın ise 2 ay boyunca 350 liralık yardım alacak. Böylece çalışmayan kadınlara yıllık bin 400 lira kreş parası ödenecek. Çalışan kadınlar ise yıllık 700 lira kreş yardımından yararlanacak.