Star marka

Alışveriş merkezlerinde tüketicilerin en beğendiği markalar belli oldu. 11 alanda seçilenler ödül aldı. Hakan Kodal, 'AVM'ler markalarla büyür' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2011 Güncelleme 14 Ekim 2011, 12:05
Star marka

İÇİNDEKİLER

Türk tüketicisi alışveriş merkezlerinde (AVM) en beğendiği markaları seçti. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ve GFK Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen 'AVM'lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Markalar' araştırmasının sonuçları belli oldu. Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde, 11 kategoride tüketicilerin tercihleriyle belirlenen markalara ödülleri verildi. 'Elektronik (üretici perakende)' kategorisinde birinci marka Arçelik olurken, 'Elektronik (perakende)' kategorisinde Teknosa, 'Dekorasyon-Mobilya' kategorisinde Mudo Concept, 'Kafe' kategorisinde Kahve Dünyası, 'Restoran' kategorisinde Köfteci Ramiz, 'Kişisel Bakım- Kozmetik' kategorisinde Watsons, 'Ayakkabı-Çanta' kategorisinde Derimod, 'Çocuk' kategorisinde Mothercare, 'Spor Giyim' kategorisinde Mavi Jeans, 'Erkek Tekstil' kategorisinde Kiğılı, 'Kadın Tekstil' kategorisinde de Mango birinci oldu.

KALİTE ÖNEMLİ
AYD Başkanı Hakan Kodal, AVM sektörünün başarısının markaların başarısına bağlı olduğunu söyledi. Kodal, tüketicinin satış personeli, hizmet kalitesi, ürün kalitesi, fiyat, reklam, mağaza tasarımı konularının tümünü değerlendirerek karar verdiğini belirterek, şöyle devam etti; "Tüketici tercihlerini iyi analiz edebilen AVM'ler ve içerisindeki markalar, önümüzdeki dönemde rekabette daha başarılı olacaklar." Törende, Rahmi Koç Müzesi'ni İstanbul'a ve kültür-sanat hayatına kazandırdığı için, müzenin kurucusu ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a da bir teşekkür plaketi verildi.

KAZANANLAR NE SÖYLEDİ...

Kiğılı/ Abdullah Kiğılı: Yaş 70, markamızın 50. yılı, tüketiciyle buluşmaya devam.

Mavi/ Cüneyt Yavuz: Ülkemizde 1 numara, dünyada da iyi bilinen olmak amacımız.

Derimod/ Ümit Zaim: Tüketicinin tercihi güvenimizi artırıyor.

Mudo Concept/ Ömer Taviloğlu: Mudo'nun 17 yaşındaki kardeşi Mudo Concept'le övünüyoruz.

Teknosa/ Cem Eriç: Teknolojik marketlerin 1 numarasıyız.

Arçelik/ Tülin Karabük: Markamıza güveniyoruz. Türkiye ile bütünleştik.

Kahve Dünyası/ Dilara Altınkılıç: Dünyada da 1 numara olma yolculuğumuz devam ediyor.

Köfteci Ramiz/ Birkan Taşkın: Bizim öykümüz birbirine inanan Anadolulu 4 kardeşin öyküsüdür.

Mango/ Neşe Kohen: Türkiye'de de bir dünya markası olarak 1 numara olmak önemli, gururluyuz.