Türkiye yatırım radarında ilk sırada

Fransız Peugeot'nun Türkiye sevdası sürüyor. Başkan Rambaud, 'Yatırım için bir liste oluşturacak olursam ilk sıraya Türkiye'yi koyardım' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2011 Güncelleme 15 Eylül 2011, 02:35
Türkiye yatırım radarında ilk sırada

İÇİNDEKİLER

Frankfurt Otomobil Fuarı dünya basınının ardından bugün de otomobil tutkunlarına kapılarını açıyor. Fuarda otomotiv firmalarının yöneticilerinden Türkiye'ye ilişkin önemli açıklamalar geliyor. Türkiye'ye yapmayı planladığı dev yatırımı, Avrupa'da yaşanan kriz nedeniyle iptal eden Fransız otomotiv devi Peugeot'nun Başkanı Vincent Rambaud, Türkiye'nin yatırım için hâlâ çekici olduğunu söyledi.

'ÇEKİCİ BİR BÖLGE'
Rambaud, Peugeot'nun Avrupa'da üretim kapasitesinin şu an için yeterli olduğunu belirterek, ''Kapasite ihtiyacı olduğunda Türkiye oldukça çekici bir bölgedir. (Yatırım için) Eğer bir liste oluşturacak olursam ilk sıraya Türkiye'yi koyardım'' dedi. Türk gazetecilerle bir araya gelen Rambaud, ''Türkiye'de bir araç üretilirse, bu araç diğer tüm Peugeot'lar gibi çekici bir model olacaktır. Küçük bir araç, ulaşılabilir bir araç olsa da çekici araç olacaktır" diye konuştu.

KAPILAR ARTIK YUKARI AÇILIYOR
Ford'un yeni yüzü hakkında ön bilgi vermek için geliştirilen Evos Concept, gelecekteki global Ford modellerinde uygulanacak yeni bir dış ve iç tasarım terminolojisi sunuyor. Aracın dört kapısı da yukarı doğru açılıyor. Ford Evos kullanıcısına geniş bir iç mekan vaad ediyor.

FRANKFURT'TA GÖRSEL ŞÖLEN
7 bin 500 aracın tanıtıldığı Frankfurt Otomobil Fuarı, yeni modellerle tam bir görsel şölen sunuyor. Bu yıl 64'üncüsü düzenlenen ve bini aşkın firmanın katılımıyla yapılan fuarı 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

EFSANE YENİLENDİ
Ana hatları uzun yıllardır değişmeyen efsane 4x4 Land Rover, DC100 modeli ile günümüze uygun olarak yeniden yorumlandı.

ELEKTRİKLİLER GÖZDE
Fuarda elektrikli otomobiller ön planda yer alıyor. Toplam 113 elektrikli model otomobil tutkunlarına sunuluyor.