İstenmeyen adam

İspanya’da ayrılıkçı olmayan Katalanlar da sokağa indi. İspanya bayrakları açtı. Puigdemont’un kendilerini kandırıp ardından Belçika’ya kaçmasına tepki gösterdi. Bölücü lider ise terörist Fehriye Erdal’ın avukatını tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2017 Güncelleme 01 Kasım 2017, 02:12
İstenmeyen adam

İÇİNDEKİLER

Katalanlar'ın görevden alınan lideri Carles Puigdemont istenmeyen adam ilan edildi. Bağımsızlık isteyip, Katalonya'nın özerklikten de olmasına neden olan Puigdemont, sokak çağrısı yaptıktan sonra ortalıktan kayboldu. Dün ise kendisine sığınma hakkı veren Belçika'ya kaçtığı ortaya çıktı. Bağımsızlık hayali kurarken özerklikten de olan Katalanlar ise bu duruma kızdı. Referandumda oy kullanmayan ve ayrılığı desteklemeyen Katalan gruplar dün sokağa çıktı. Piugdemont için 'İstenmeyen adam' pankartları açtı. Hem İspanya hem Katalan bayrakları taşıyarak Barcelona sokaklarında gösteri yaptı. Belçika'ya kaçan Carles Puigdemont ise bağımsızlık sürecine buradan katkı sağlayacaklarını açıkladı.

AB'YE ANLATMAK İÇİN GİTMİŞ
Puigdemont ayrıca referandumu, diyalog ortamının oluşması halinde askıya alabileceklerini söylerken, "Katalonya problemini AB kurumlarının kalbinde göstermek istedim" dedi. Bu arada her türlü bölücüye kucak açan Belçika'nın yıllarca beslediği katil terörist Fehriye Erdal'ın avukatı olan Paul Bekaert'ın, Puigdemont'u da savunacağı iddia edildi.