Kraliçe’nin derdi başka

Kraliçe II. Elizabeth, Windsor Kalesi’nin üzerinden geçen uçaklara isyan etti. Uçak gürültüsü nedeniyle dinlenemeyen Kraliçe, önceki gün rotanın değiştirilmesini emretti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2017 Güncelleme 08 Ekim 2017, 02:07
Kraliçe’nin derdi başka

İÇİNDEKİLER

Kraliçe II. Elizabeth, 91 yaşında ve artık dinlenmeye ihtiyacı var. Ülkede hergün bir saldırı yaşanırken, o dinlenmeyi düşünüyor. Buckhingham Sarayı'ndan daha çok Windsor Kalesi'nde zaman geçiren Kraliçe, önceki gün isyan etti. Kalenin içindeki gül ve çiçeklerle donatılan Frogmore evinde dinlenirken, arka arkaya yolcu uçakların gürültüsüyle büyük rahatsızlık yaşayan Kraliçe II. Elizabeth, hemen gerekeni yaptı. Kraliçe II. Elizabeth, uçakların artık Windsor Kalesi'nin üzerinden uçmaması için gerekenin hemen yapılmasını istedi. Gürültü nedeniyle günü çok kötü geçen Kraliçe'yi rahatlatmak isteyen yardımcıları, İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling'le temasa geçti ve en kısa sürede yeni bir rotanın belirlenmesini söyledi. Bakan Grayling de, ekibiyle yaptığı toplantıda bu konuda atılacak adımları belirledi. Bu durum sosyal medyada eleştirilere de neden oldu:

Kraliçe, kazların bile sahibi. Yeni rota hayırlı olsun.
İngiltere'de Kraliçe ne derse o olur. Umarım gürültü yapan pilotlara bir şey olmaz.
Elizabeth 91 yaşında ama hala dinç. Kulakları bile rahatsız olabiliyor.
Kraliçe'nin uğraştığı işlere bak. O koltuğu bırakma günü gelmiş.
Kadının 100 sarayı var ama rotayı değiştirerek çözüm arıyor. Hangi rota verirseniz verin, bir sarayın üzerinden mutlaka geçecektir.
Çok sinirlenmiş olmalı. Birçok kişi, bu durumu düzeltmek için çabalıyor.