T'art'yana

Rus milyarder Farhad Akhmedov’un sanat turu dudak uçuklattı. Ünlü işadamının eşi Tatyana, Türk ressamın tablosunu almak isteyince dümen Türkiye’ye kırıldı. Yunan Adaları’ndan çıkan çift, 140 bin TL’lik yakıt harcadı. Lüks yatlarıyla Marmaris’e ulaştı. 10 bin dolarlık eseri aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2017 Güncelleme 28 Eylül 2017, 00:00
T’art’yana

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyası her daim milyarderler dünyasında yer aldı. Onların içinde Rus milyarder Farkhad Akhmedov (62) da vardı. Akhmedov, dünyanın en ünlü koleksiyonerleri arasında yer aldı. Rus işadamı, Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'ten 360 milyon dolara satın aldığı 115 metrelik "Luna" adlı yatıyla Ege'ye yelken açtı. Farkhad Akhmedov, turun son durağı olan Marmaris'te, sanat dünyasında çok konuşulan bir alışverişe imza attı.



PAZARLIK DAHİ YAPMADI...
Dışarıda koruma ordusuyla gezen Akhmedov, daha önce internette görüp beğendiği belirtilen Türk ressam Güçlü Kadir Yılmaz'ın (35) 2014'te yaptığı 'balık ve varoluş' konulu, 'Existentialis' adlı tablosunu 10 bin dolara satın aldı. Bu alışverişin arkasından ise inanılmaz bir trafik çıktı... Buna göre Northgas'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Akhmedov, lüks tekneleri ile Marmaris'e demir attı. Ünlü işadamının eşi Tatyana, sanat turu yaptı. Bu sırada Türk ressam Güçlü Kadir Yılmaz'ın tablosuna bayıldı. Ancak almadı. Çift, yatlarına binip daha sonra soluğu Girit Adası'nda aldı. Ancak Tatyana Akhmedov'un eşinin aklı Türk ressamın tablosunda kalmıştı. Bunu öğrenen işadamı, yatının rotasını Türkiye'ye doğru kırdı. Yaklaşık 700 kilometre yol kat eden çift, yeniden Marmaris'e ulaştı. Sanat yolculuğu için tüketilen mazotun tutarı 140 bin liraydı. Ancak Farkhad Akhmedov bunu umursamadı. Yatlarını Marmaris Limanı'na demirleyen çift, soluğu Yılmaz'ın atölyesine vardı. Güçlü Kadir Yılmaz'ın (35) 2014'te yaptığı 'balık ve varoluş' konulu, 'Existentialis' adlı tablosunu 10 bin dolara satın aldı. Bu alışveriş sonrası Tatyana büyük sevinç yaşadı. Tablosunu Rus milyardere satan ressam Yılmaz, şunları söyledi: "Eserimi pazarlık etmeden satın aldı. Akhmedov'un tablomu koleksiyonuna katması büyük onur."