11 Eylül kasırgası

ABD 11 Eylül saldırılarının yasını tutarken, Irma Kasırgası Florida’yı vurdu. 6 milyon kişinin evini terk ettiği eyalette, 1.7 milyon kişi de elektiriksiz kaldı. Özellikle Miami’deki yağmalarda, yüzlerce dükkan savaş alanına döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:15
11 Eylül kasırgası

İÇİNDEKİLER

Karayipler ile Küba'da can kayıplarına ve büyük hasara neden olan Irma Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletine ulaştı. ABD tarihinin en büyük tahliyelerine neden olan Irma Kasırgası, Florida eyaletini vurdu. Kasırga 215 km hızla 4. kategoride ABD'ye girdi. Karada bir süre ilerleyen kasırga daha sonra 193 kilometre hıza inerek 3. kategoriye düştü ancak tekrar 4. kategoriye çıkma ihtimaline dikkat çekildi. Hardee County bölgesinde iki kişi öldü. Eyalette 1.7 milyon kişi elektriksiz kaldı. Irma Kasırgası, ABD'ye ulaşmadan önce birçok bölgeyi yerle bir etti.



DOĞAL AFET İLAN EDİLDİ
ABD Başkanı Trump ise Amerikan halkını 'Tanrı herkesi korusun' sözleriyle uyardı ve doğal afet ilan etti. Miami'de yağmalar başladı. Polis ise, 40 yağmacıyı tutukladı. ABD'nin gözde eyaletinde sokaklar fırtınaya terk edilirken halk stadyumlara sığındı. Turks ve Caicos Adaları, Barbuda, St Martin, Virgin Adaları'nda büyük yıkıma yol açan Irma Kasırgası nedeniyle 100 Türk vatandaşından haber alınamadığı açıklandı. Karayipler'deki St. Martin Adası'nda tatil için giden veya çalışan Türkler'in akıbetiyle ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.



DIŞİŞLERİ'NE SORDULAR
Mahsur Türkler'den Harun Alp Kavurma'nın kardeşi Güneş Kavurma, "Son kasırganın ardından irtibat kesildi. Bölgede birçok ada sular altında. Sadece St. Martin Adası'nda yaşayan 50 Türk vatandaşı var. Hiçbir aile haber alamıyor" dedi. Turks ve Caicos ile Virgin Adaları'nda da en az 50 Türk vatandaşından haber alınamadığı belirtildi. Birçok aile, Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek yakınları hakkında bilgi istedi.



AHU TUĞBA AĞLADI
Oyuncu Ahu Tuğba da Miami'de yaşayan kızı Anjelik Calvin'e ulaşamadığını söyleyerek yardım istedi. Miami'deki Türk Konsolosluğu'na seslenen Ahu Tuğba, "Kızıma ulaşamıyorum. Lütfen yardım edin" dedi. Kasırganın etkilerini bir süredir Amerika'da yaşayan İlker İnanoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı. İnanoğlu paylaştığı fotoğrafın altına: Miami'de evlerimizin önü metrelerce su altında, balıklar yüzüyor. Dünyanın en büyük felaketlerinden biri yaşanıyor notunu düştü. Ceyda Ateş sevgilisi Buğra Toplusoy da Miami'de kasırga nedeniyle zor durumda kalan Türkler'den bazıları.

80 KİŞİ CAN VERDİ
Yetkililer kasırganın ciddi hasara yol açtığını açıkladı ancak detay vermedi.

Turks ve Caicos Adaları: Büyük hasara neden oldu, boyutu henüz bilinmiyor.
Barbuda: Bu küçük adanın tamamı neredeyse yaşanamaz hale geldi.
St Martin: Fransa ve Hollanda arasında bölünmüş olan bu adanın büyük bir çoğunluğu sular altında kaldı.
Porto Riko: ABD toprağı olan Porto Riko'da binlerce kişi evsiz kaldı.
Virgin Adaları: Altyapıda büyük hasar meydana geldiği biliniyor. Adada 17 kişi hayatını kaybetti.