İngiliz hükümetinden internete yakın takip

Türkiye aleyhinde haber yapmayı kendine görev edinen Kraliçe'nin BBC'si, İngiltere'de hazırlanacak yeni izleme yasasını görmezden geldi. İngiliz hükümeti ülkede herkesin internetteki aktiviteleri yakından takip edecek, bu bilgiler de internet sağlayıcısı şirketler tarafından bir yıllığına saklanabilecek.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 04 Kasım 2015, 18:42
İngiliz hükümetinden internete yakın takip

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Theresa May'in bugün açıkladığı yeni yasa tasarısıyla ayrıca, polis ve istihbarat yetkilileri şüphelendikleri kişilerin internet üzerindeki bağlantılarına ulaşabilecek. May, yeni yasa tasarısını suç ve terörle mücadele için gerekli olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bazıları bu yasa tasarısının kişilerin internet üzerindeki tüm aktivitelerinin takibi anlamına geldiğini söylüyor. Bu doğru değil. İnternet bağlantısı kaydı, bir kişinin kullandığı iletişim servisinin kaydı demek. Her girdiği internet sitesinin kaydı anlamına gelmez. Örneğin bir kişi bir sosyal medya sitesini ziyaret ederse, bu kayıt sadece o kişinin o siteye girdiğini gösterecek, o sitede girdiği her sayfayı ya da başkalarıyla kurduğu iletişimi değil."

"Araştırma Yetkileri" isimli yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda parlamentoda tartışılması bekleniyor. Yasa tasarısının kabulü halinde, güvenlik güçlerinin kişilerin internet üzerindeki aktivitilerini takip etmeleri yasal olacak. Ancak polisin gazetecilerin kaynaklarına mahkeme kararı olmadan ulaşmaları mümkün olmayacak.