Nakit al yola çık

Yunanistan'da rezervasyonlar azaldı, turizmin umudu Türkler oldu. Komşu'ya tatile gidecekler için önemli uyarılar geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2015 Güncelleme 05 Temmuz 2015, 00:00
Nakit al yola çık

İÇİNDEKİLER

Komşu'nun elindeki tek gelir kaynağı olan turizm de krize giriyor. Referandum kararından sonra rezervasyonlarda yüzde 40 azalma görülürken, turizmcilerin umudu Türk turistler oldu. Fiyatları yarı yarıya indiren turizmciler vize kolaylığı da sağlandığını belirtiyor.

FİYATLAR %30 DÜŞTÜ
Bu arada Yunanistan'a gidecek Türkler'i uyaran sektör temsilcileri nakit para almadan yola çıkılmamasını söylüyor. Bodrum, Marmaris gibi turizm bölgelerinde fahiş fiyatlar olması da Türkler'i ucuzlayan Komşu'ya yöneltiyor. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Yunanistan'a gidecek Türk turistlere yanlarına yetecek kadar nakit para almalarını önerdi. Özkar, otel ve restoran fiyatlarında yüzde 30'lara kadar fiyat avantajı yaşandığını, belirtti. Anı Tur Turlar Koordinatörü Hakan Öksel ise schengen ülkeleri arasında en kolay vize alınması, açısından Yunanistan'ın Türk turistlerin son günlerde en çok tercih ettiği bölge olduğunu söyledi. Öksel, paket turların 69 euroya kadar gerilediğini belirtti.

ALKOÇLAR ALAY KONUSU
Yunanistan ile ilgili turizm haberlerini eleştirerek, "Türk turizmini övün" diyen Hülya Koçyiğit'in damadı Turizmci Ender Alkoçlar, sosyal medyada alay konusu olmaya devam ediyor. Kendi otellerinde günlüğü bin liradan oda satan Alkoçlar'a fahiş fiyatları hatırlatan takipçileri, "Yurt dışından gelenlere yarı fiyatına verdiğiniz odayı bize niye iki katına satıyorsunuz?" diye sordu. Alkoçlar ise instagramdan balık fiyatlarını karşılaştırdı.