'Tamamen içgüdüsel'

Balık restoranı işleten kadın, Kraliçe II. Elizabeth'in beline dokundu. Protokol kurallarını çiğnediği için topa tutuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2013 Güncelleme 02 Kasım 2013, 01:09
’Tamamen içgüdüsel’

İÇİNDEKİLER

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e dokunarak 'resmi protokolü çiğneyen' kadın, ülke gündemini değiştirdi. Kraliçe, Newhaven ziyareti esnasında bir balıkçıya girdi. Ne olduysa da bundan sonra meydana geldi. Balıkçının sahibi Kerry Bickerstaff, Kraliçe'yi kapıda karşıladı, elini sıktı. Bickerstaff, 87 yaşındaki Kraliçe'ye beline dokunarak yol gösterdi. Bu hareket ise ülkede kıyameti koparttı. Çünkü resmi protokole göre, Kraliçe ile temasta el sıkışmanın ötesine geçilmiyordu.

YALNIZCA NEZAKET
Buckingham Sarayı, internet sitesinde Kraliçe karşısında nasıl davranılması gerektiğini, "2. Elizabeth her yıl binlerce insanla bir araya geliyor. Birçok kişi nasıl hareket etmeleri gerektiğini soruyor. Cevap basit: Belli bir kuralı yok. Yalnızca nezaket" sözleriyle özetledi. Kraliçe'ye dokunan kadın, İngiltere'de ana gündem konusu oldu. 1989 yılında bir müze görevlisinin Kraliçe 2. Elizabeth'e dokunduktan sonra görevden alındığını hatırlatan medya organları, "Protokolü ihlal eden balıkçının iş hayatı bitebilir" yorumlarını yaptı.

'TAMAMEN İÇGÜDÜSEL'

Kraliçe'ye dokunarak olay yaratan Kerry Bickerstaff'ın arkadaşları, bu hareketin tamamen içgüdüsel olduğunu savundu. Bickerstaff ise "Kraliçe 2. Elizabeth'e dokunmadım. Sadece elim deydi" ifadesini kullandı.