Daha ne De Nir'o

İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı. Dünya 'kendini koruma hakkı' saydı. Ancak Oscarlı aktör Robert De Niro hem İsrail'i hem de ABD'yi bombaladı: Kuduz köpek ısırırsa kuşkusuz sahibini suçlarsınız. Bu yüzden bütün suç ABD'nin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2012 Güncelleme 24 Kasım 2012, 01:09
Daha ne De Nir’o

İÇİNDEKİLER

Filistin toprakları, yine ağladı. İsrail son 8 günde Gazze'ye sayısız bomba yağdırdı. Ölü sayısı 200'e yaklaşırken can verenlerin çoğu çocuktu. ABD ve Avrupa bunu "İsrail'in kendini koruma hakkı" saydı. Bu, vicdanı olan herkesi yaralarken nihayet ateşkes sağlandı. Ama tutumundan vazgeçmeyen İsrail'e bu kez en büyük eleştiri ünlü bir aktörden geldi. ABD'li usta oyuncu Robert De Niro, bombardıman altındaki Gazze ile ilgili konuştu.

'ÖNCE AMERİKA'YA BAKIN'
Fox Haber muhabirinin sorusuna cevap veren De Niro, Gazze'de yaşananlardan dolayı tek suçlunun İsrail olmadığına işaret ederek, Amerika'yı suçladı. "Yaptıklarından dolayı neden İsrail'i ya da İsrailliler'i suçluyoruz ki?" dedi. Bu cevap karşısında muhabir şaşkınlık geçirdi. Çünkü Robert De Niro'nun Filistin'e sempatisini biliyordu. Durumu fark eden usta oyuncu, konuşmasını şu örnekle sürdürdü: "Kuduz bir köpek tarafından ısırıldığınız zaman kimi suçlarsınız? Köpeği mi, sahibini mi? Kuşkusuz sahibini. Bu yüzden bütün suç Amerika'nın. İsrail gibi bir ülkeyi desteklediği için..."

SANAL REYTİNG...
Robert De Niro'nun açıklaması, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da en çok konuşulan konu oldu. Türkiye'de de De Niro'nun açıklaması için şu yorumlar yapıldı: Eğer ki Hollywood Robert De Niro'ya "ambargo" koyarsa bilsin ki "Yeşilçam"ın kapıları sonuna kadar açıktır. Kişiliği de oyunculuğu kadar sağlammış helal olsun... Boşuna sevmedik seni Robert De Niro... Haftasonu programım belli oldu Robert De Niro filmlerinden birkaç tanesini izleyeceğim.