Para'van düşman

Nicholas Sarkozy, üzerine bombalar yağdırdığı Libya ile eski dost çıktı. İddiaya göre Fransa lideri, 2007 seçimleri öncesi Muammer Kaddafi'den 50 milyon euro destek aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 01:50
Para’van düşman

İÇİNDEKİLER

Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortalık karıştı! Fransız Mediapart adlı bir internet sitesi, Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, 2007 seçimleri öncesinde, öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi'den 50 milyon euro (yaklaşık 118 milyon lira) aldığını iddia etti. Elinde belgeler olduğunu da öne süren internet sitesi, Kaddafi ve Sarkozy arasında 6 Ekim 2005'te yapılan görüşmede Sarkozy'nin seçim kampan-yasının finanse edilmesi konusunda Libya'nın eski lideriyle uzlaşma sağlandığını yazdı. Sitenin iddiasına göre, Fransız yasaları seçim kampanyalarına 7 bin 500 euro'nun (yaklaşık 18 bin lira) üzerinde bağış yapılmasını yasakladığı için, söz konusu para, Panama ve İsviçre'deki banka hesapları aracılığıyla aklandı.

ANKETTE DE GERİDE
Bu arada Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi de yakalandıktan sonra Sarkozy'yi kast ederek, "Öncelikle bu palyaçonun parayı Libya halkına geri vermesini istiyoruz. Parayı Libya halkına yardımcı olması için vermiştik. Ama bizi hayal kırıklığına uğrattı. Paramızı geri verin" demişti. Bu arada son seçim anketine göre Sarkozy, oyların sadece yüzde 45.5'ini alarak, rakibi François Hollande'ın (yüzde 55) arkasında kalıyor.

İŞTE YAVRU SARKOZY
İddialar üzerine başı hayli karışık olan Nicholas Sarkozy ile Carla Bruni çiftinin bebekleri 'Giulia' ilk kez net biçimde objektiflere takıldı. 5 aylık Giulia, rutin bir muayeneden çıkarken annesi ile görüntülendi.

* İki lider arasındaki para akışını sağlayan ismin ise Nicholas Sarkozy'nin 2005 ve 2007 yıllarındaki Libya gezilerini organize eden ve adı Fransa'da birçok yolsuzluğa karışmış olan Lübnanlı iş adamı Ziad Takieddine olduğu belirtildi.