SP'li Mustafa Kamalak, Suriye'de

Suriye'de temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülkede incelemelerde bulunan Arap Birliği gözlemci heyetinin Sudanlı Başkanı General Mustafa Dabi ile bir araya geldi.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 05 Ocak 2012, 12:07
SP’li Mustafa Kamalak, Suriye’de

İÇİNDEKİLER

Kamalak, Dabi'den Suriye'deki gelişmelerle ilgili bilgi alırken, Dabi de '"şu ana kadar olaylarla ilgili kesin bir kanıya ulaşamadıklarını" söyledi.

Bir otelin lobisindeki buluşmada Kamalak'ın bir sorusu üzerine Dabi, "Suriye'de şu ana kadar olayların çıktığı 5 kentte incelemelerde bulunduklarını, ancak şu ana kadar olaylarla ilgili kesin bir kanıya varamadıklarını" belirtti.

Dabi, Suriye'de 110'a yakın gözlemcinin bulunduğunu ifade ederek, 6 günden bu yana 5 kentte incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Mustafa Dabi, "İnceleme yaptığımız süre az olduğu için olaylarla ilgili kesin bir kanıya ulaşmış değiliz. Diğer yerleri gezdikten sonra bir kanıya ulaşabiliriz. Bize bir ay süre tanındı. İncelemelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Kamalak'ın "Suriye'de geçen Mart ayında olayların bir anda patlak vermesini neye bağlıyorsunuz" sorusuna Dabi, "Burada bir halk ayaklanması başladı. Elbette bunun iç sebepleri vardır" diye cevap verdi.

Dabi, Kamalak'ın ısrarla olayların neden bir anda çıktığını sorması üzerine "Tüm Arap ülkelerinde ayaklanmalar patlak verdi" dedi.