6-0'lık maçta şike vardı!

Türk futbolunda gündemden düşmeyen şike soruşturması ve ortaya atılan değişik iddiaların bir benzerini de eski Peru Senatörü Genaro Ledesma dile getirdi

Giriş Tarihi 14 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 14 Şubat 2012, 12:08
6-0’lık maçta şike vardı!

İÇİNDEKİLER

1978 yılında Arjantin'de düzenlenen Dünya Kupası'dan oynanan Arjantin - Peru maçıyla ilgili geç kalmış bir itiraf geldi.

Dönemin Peru Senatörü Genaro Ledesma yaptığı açıklamada Arjantin cuntası ve Peru Diktatörü'nün aralarında anlaşarak karşılaşmayı 6-0 Arjantin'in kazanmasını sağladıklarını dile getirdi. Ledesma, dönemin Cunta lideri Diktatör Jorge Videla'nın Dünya'ya karşı Arjantin'in kötü imajını düzeltmek adına Dünya Kupası'nın kazanmayı çok istediğini ve bu yüzden de ikinci tur gruplarından çıkmayı sağlayacak Peru maçının ayarlandığını ifade etti.

1978 Dünya Kupası'nda Arjantin, Peru, Brezilya ve Polonya ikinci tur B Grubu'nda yer almışlardı. Grubun son maçı olan Arjantin - Peru karşılaşması öncesinde, Tangolcuların turlaması için en az dört farklı galibiyete ihtiyaçları vardı. Maçın sonunda Arjantin, Kempes'in iki, Lugue'nin iki, Taranti ve Houseman'ın golleriyle sahadan 6-0 galibiyetle ayrılmıştı. Aynı Arjantin turnuva sonunda da zafere uzanan ekip olmayı başarmıştı.

sporx