Almanya'yı fethettik

Zeynep Uğur ve Suzan Sever, Almanya'daki güzellik yarışmalarında gururumuz oldu. Bu 2 güzelin bir başka özelliği ise Denizlili olmaları.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2010 Güncelleme 18 Kasım 2010, 02:11
Almanya’yı fethettik

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Bergheim kentinde haziran ayında düzenlenen ve güzellik yarışmasında Afganistan asıllı Zallascht Sadat birincilik tacını takarken, 19 yaşındaki Zeynep Uğur 2. olmuştu. Zeynep, 3 yıl önce gerçekleştirilen Top Model Of The World yarışmasında da ikinciliği elde etmişti. Miss Germany'nin ön elemesi niteliğinde geçtiğimiz gün yapılan Miss Hamburg yarışması finaline ise 400 kız arasından ilk 16'ya seçilen bir diğer Türk 19 yaşındaki Suzan Sever de Alman otoriteler tarafından büyük övgü aldı. Hem Zeynep hem de Suzan, başarılarıyla ülkede göğsümüzü kabartırken, ortak bir noktalarının daha olduğu anlaşıldı. Zeynep ve Suzan'ın memleketleri de aynı.

Denizlili olan güzellerden Suzan, "O topraklar, bizim güzelliğimizin ana kaynağı" yorumunu yaptı. Sever, "Okullarda yabancı gençlere aynı Almanlar gibi hak sağlanmasını istiyorum. Bize ikinci sınıf Alman gençleri olarak bakılmasını istemiyorum. Özellikle yabancı uyruklu gençlere sosyal yapılarda yardımcı olmak ve onların hakkını savunmak hedefim" dedi. Zeynep ayrıca "http://www.bild.de" adlı internet sitesinden destek istedi.