Bir tek onunla Mesut

Almanya Başbakanı 'Çok kültürlülük iflas etti' dedi. Uyum konusunda ise Mesut Özil'i örnek gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2010 Güncelleme 18 Ekim 2010, 09:09
Bir tek onunla Mesut

İÇİNDEKİLER

Almanya göçmenleri konuşuyor... Yabancıların uyum sorunu ülkenin bir numaralı konusu olmaya devam ediyor. İşte bu tartışmalar Merkez Bankası üyesi Thilo Sarrazin'in skandal açıklamaları ile zirve yaptı. "Türkler ve yabancılar Alman toplumunu aptallaştırıyor" tezinden sonra eleştiri oklarının hedefinde olan Sarrazin, istifa etti. Sarrazin'den sonra koalisyon ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, "Almanya'da çok kültürlülük öldü" diyerek uyum konusunda 7 maddelik bir plan sundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de önceki yaptığı konuşmada tarihi bir itirafta bulunarak, ülkede çok kültürlülüğün başarısız kaldığına inandığını söyledi. "Çok kültürlülük tam bir fiyasko" diyen Merkel, Türkler'i ilgilendiren itirafına şöyle devam etti: "Göçmenler yasalara uymanın yanı sıra Almanca'yı da çok iyi öğrenmeli. Bu konuda göçmenler teşvik edilmeli. Artık Biz göçmenlerden bir şeyler talep etmeliyiz. Uyumu sadece Mesut Özil'de görüyorum".

DAVETİ KABUL ETMEDİ
Peki Merkel'in övgüyle bahsettiği Mesut Özil kim? Zonguldaklı gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Özil, 15 Ekim 1988'de Almanya'da doğdu. Küçük yaşta futbola başlayan Mesut, Alman Milli Takımı'na alındı. Mesut, Türk Milli Takımı'nın davetine ise "Kendimi bir Alman gibi hissediyorum" diyerek hayır dedi.

DERGİDEN ALMANYA DEVLET 7BAŞKANINA TAKKE
Alman haber dergisi Focus bugün yayınlanan sayısında ilginç bir resme yerdi. Dergi, ülkenin birleşmesinin 20'nci yıldönümünde yaptığı konuşmada "İslamiyet Almanya'ya aittir" diyen Devlet Başkanı Christian Wulff'a takke giydirdi. Wulff'un bugün başlayan Türkiye gezisiyle aynı gün yayınlanan sayıda, başlık olarak "Benim Almanya'm" başlığı atıldı. Bu arada Alman haber ajansı DPA, Cumhurbaşkanı Wulff'un bugün başlayacak Türkiye gezisinin şimdiye kadar yaptığı 3 resmi geziden en zorlusu olacağını belirtti.