Uzay gemisi değil yat

41 metre uzunluğunda ve yaklaşık 90 milyon Euro değerindeki İngiliz bayraklı Douglas limanına kayıtlı 'Ocean Pearl' isimli uzay gemisini andıran lüks megayatı Bodrum´da görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2010 Güncelleme 30 Eylül 2010, 15:55
Uzay gemisi değil yat

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü İngiliz mimar Lord Norman Foster'ın dizayn ettiği ve ilk tatiline çıktığı uzay gemisini andıran 41 metre uzunluğundaki ve 90 milyon dolar değerindeki 'Ocean Pearl' isimli süper megayat Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi. 'Ocean Pearl' isimli uzay gemisini andıran lüks megayatı Bodrum'da görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gri renkte olan ve ilginç tasarımıyla dikkat çeken 'Ocean Pearl' Bodrum'un Yalı Beldesi´ndeki Kızılağaç koyuna demirledi.

Yapımı sekiz yıl süren ve 25 mil hız yapabilen megayatta, lüks otel odalarının konforunu aratmayan 6 suit kabin, yüzme havuzu, sinema, sauna, mini denizaltı ve su sporları araçları bulunuyor. 7 kişilik mürettabatın görev yaptığı yatla Gökova koylarını dolaşacak olan Foster ve eşi Elena Ochoa'ın, Rodos ve Girit adalarına da uğradıktan sonra İtalya'ya döneceği belirtildi. Foster&Partners isimli şirketi ile New York'un yeni ikiz kulelerinden yeni Wembley stadyumuna kadar yüzlerce önemli projeye imza atan Foster, mimarlığın Oscar´ı sayılan Pritzker ödülünü iki kez kazandı.